Анонси



Обласний конкурс розробок інтегрованих STEM-занять

Триває фестиваль STEM-ідей «Еко-активна STEM-весна позашкільна». У межах заходу Сумським обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю ініційовано обласний конкурс розробок інтегрованих STEM-занять у закладах позашкільної освіти (умови участі за посиланням).

Запрошуємо STEM-активних педагогів закладів освіти області долучитися до участі в конкурсі. Реєстрація учасників конкурсу й подання матеріалів – до 20 квітня 2024 року за посиланням

Підбиття підсумків відбудеться у форматі онлайн 25 квітня 2024 року (інформацію про проведення буде надано додатково)


Молода генерація Сумщини

Стартує другий освітній інтенсив у межах Програми «Молода генерація Сумщини на 2023 -2027 роки».

З 6 до 30 квітня 2024 року обдаровані здобувачі освіти 7-8 класів з різних куточків області матимуть нагоду долучитися до циклу онлайн-занять від експертів освітньої галузі, прокачати свої знання з різних наукових сфер, покращити навички володіння мовами, комунікації й самопізнання.

Детальніше за https://clipr.cc/5Vkgj.

Реєстрація учасників триватиме до 9 квітня 2024 року за посиланням.

Як стати активним учасником й результативно пройти інтенсив, можна дізнатися під час організаційного заняття 6 квітня 2024 року, трансляція на Youtube-каналі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю о 12.00 (http://www.youtube.com/@ocposumyua).

Любі друзі! Чекаємо на цікаві онлайн-зустрічі з вами під час освітнього інтенсиву!


ОБЛАСНИЙ МАРАФОН ЕКОЛОГІЧНИХ АКТИВНОСТЕЙ «ЕКОЖИТТЯ — МАЙБУТТЯ»

З 1 по 25 квітня 2024 року запрошуємо здобувачів освіти закладів загальної середньої, позашкільної освіти долучитися до участі в різноманітних активностях, спрямованих на збереження і охорону біорізноманіття, переробку та вторинне використання природних ресурсів, пропагування екологічного стилю життя відповідно до дат екологічного календаря:

  • 1-15 квітня – акція «Чиста планета» (благоустрій території громади, закладів освіти);
  • 1 квітня – Міжнародний день птахів. День орнітоолога;
  • 4 квітня – Міжнародний День безпритульних тварин;
  • 4 квітня – Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки;
  • 5 квітня – День переробки і повторного використання відходів;
  • 15 квітня – День екологічних знань в Україні;
  • 19 квітня – День проліска / підсніжника;
  • 22 квітня – Міжнародний день Землі.

Інформацію про проведені заходи марафону просимо висвітлювати на офіційних сайтах, сторінках закладів освіти у соціальних мережах із хештегом

#Обласний_марафон_ЕКОжиття_наше_МАЙБУТТЯ2024

Для презентації екоактивностей, що були реалізовані під час обласного марафону «Екожиття – наше майбуття» на google сайті заходу необхідно до 23 квітня 2024 року (включно) заповнити анкету учасника, завантажити звіт-презентацію закладу освіти https://forms.gle/hZRvPKvGM657GkTe9

Наголошуємо, що важливою умовою участі в заходах марафону є безпека його учасників. Просимо зважати на заборону відвідування лісових масивів та інших потенційно небезпечних місцевостей та об’єктів.


Обласний фестиваль «ЕКО-активна STEM-весна позашкільна»

У межах Всеукраїнської ініціативи «STEM-весна – 2024» запрошуємо педагогів закладів позашкільної освіти взяти активну участь в обласному фестивалі STEM-ідей «ЕКО-активна STEM-весна позашкільна», що триватиме з 1 до 25 квітня 2024 р. з метою популяризації STEM-освіти в умовах закладів позашкільної освіти, експериментальної й дослідницької навчально-творчої діяльності серед дітей та учнівської молоді, підтримки і плекання активної молодої генерації Сумщини.

Програма фестивалю передбачає проведення заходів, реалізацію й презентацію STEM-активностей. Детальніше про умови участі за посиланням http://surl.li/ruguw.

Реєстрація учасниками фестивалю STEM-активностей триватиме до 21 квітня 2024 р. за посиланням: https://forms.gle/LNbjW4Z5QEKZyUyAA.

Рекомендуємо долучитися до Всеукраїнського STEM-тижня, детальніше за посиланням http://surl.li/ruhpr .



Освітньо – мистецький проєкт Сумська альтанка

Під час обласного освітянського форуму, що відбувся в м.Суми 30 березня на локації STEM –освіта: виховуємо патріотів було представлено макет Сумської альтанки. Автором цього проєкту є Олег Ключник, творча особистість, педагог за покликання, голова громадської організації «Туристичний клуб «Пригодницьке життя» (м.Білопілля).

Варто зазначити, що цей макет є точною копією символу м.Суми, як і оригінал, він виконаний без застосування жодного цвяха. Можна лише уявити, скільки було докладено зусиль, щоб зробити такий витвір мистецтва: дослідити історичні матеріали, розробити відповідні креслення, розрахувати все до дрібничок.

Так освітньо – мистецькі проєкти спрямовані на відродження історичних пам’яток, надихають на творчість, мотивують до вивчення історії рідного краю, сприяють формуванню національної самосвідомості дітей і молоді, пропогують нашу самобутність.


З вірою у Перемогу ми починаємо навчальний рік

Запрошуємо у Центр розвитку "Д.І.М." Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю дітей *6-9, 10-12* *років*

у гуртки

✅ дослідницька лабораторія

✅ робототехніка

✅ математика

✅ англійська мова

✅ сумизнавство

✅ образотворче мистецтво

✅ оздоровчий клуб

Заняття у Центрі розвитку "Д.І.М." - це захопливі досліди, експерименти, розвиток комунікативних навичок, креативності й інтелекту!

Важливо!

Для реєстрації на гуртки й зворотного зв'язку заповніть, будь ласка, електронну форму за посиланням нижче ⬇️⬇️⬇️

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsm3FMOpmM5dXNNW17L3DkZiJHFtbfjh6fnhfDipZqZNtvxA/viewform?usp=sf_link

Працюємо на двох локаціях:

Серпнева, 14-а, (р-н Хіммістечка)

0500380326, Перетятько Крістіна Борисівна

вул. Максима Сущенка, 1 (р-н Тімирязівки)

0664181985, Заярна Вікторія Сергіївна

Чекаємо на ваші запити! Заняття розпочинаються у вересні!


До уваги педагогічних колективів закладів позашкільної освіти.

Міністерство освіти і науки України підготувало рекомендації щодо організації освітньої діяльності в закладах позашкільної освіти.

Ознайомитися з листом Міністерства освіти і науки України № 1/4142-22 від 14.04.2022 «Про організацію роботи закладів позашкільної освіти» можна за посиланням


«Ми – ЕКОтворці: весна пробуджує життя!»

Весна надихає! Тож розпочинаємо нову хвилю активної STEAM-діяльності реалізацією проєкту «Ми – ЕКОтворці: весна пробуджує життя!» у межах Всеукраїнської STEM-весни, методичної співпраці педагогів СОЦПО та РТМ, обласного фестивалю STEАM-ідей «ЕКОактивна STEM-весна позашкільна», а також методичної співпраці педагогів СОЦПО та РТМ.

Запрошуємо усіх до активної участі в екологічних ініціативах: пізнавальні інтерактивні онлайн активності, фото-, відео- екоініціативи, творчі мейкерські майстер-класи та багато іншого, що пропонуються колективом педагогів СОЦПО та РТМ.

Слідкуйте за оновленнями в соціальних мережах.

А також на сторінках хабу позашкільної освіти Сумщини sites.google.com/view/pozashkilnaosvitasumshchyny/golovna

Пропонуємо також висвітлювати свою весняну екологічну активність у соцмережах під хештегом #Ми_ЕКОтворці_позашкілля_Сумщини


Центр розвитку "Д.І.М." ОЦПО та РТМ відкриває двері дітям 9-14 років!!!

Запрошуємо до наших гуртків!!!

Пропонуємо учням 4-7 класів заняття за напрямами:

  1. дослідницька лабораторія
  2. робототехніка
  3. математика
  4. англійська мова
  5. сумизнавство
  6. образотворче мистецтво
  7. психологічний клуб

Важливо ‼️‼️‼️

Для реєстрації на гуртки й зворотного зв'язку необхідно заповнити електронну форму за посиланням нижче ⬇️⬇️⬇️

https://docs.google.com/.../1FAIpQLScsm3FMOpm.../viewform...

Або зателефонуйте ☎️ 0664181985

Чекаємо на ваші запити!!! Поспішайте!



Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 6?

^Вгору