ОЦПО та РТМ » Головна » Наші гуртки » Еколого-натуралістичний відділ » Еколого-натуралістичний відділ

Еколого-натуралістичний відділ


Гурток «Ландшафтний дизайн з елементами комп'ютерного проєктування»

Керівник гуртка: Шипиленко Олена Ігорівна
Заняття проводяться на базі еколого-натуралістичного відділу КЗ СОР – ОЦПО та РТМ
за адресою: м. Суми, вул. Аерофлотська, 1

Вихованці гуртка «Ландшафтний дизайн з елементами комп’ютерного проєктування» на заняттях поєднують біологічну та екологічну освіту з вивченням комп’ютерних технологій у ландшафтному проектуванні. Завдання програми передбачають:

- оволодіння знаннями з основ ландшафтного дизайну, ознайомлення з історією розвитку ландшафтного дизайну у світі й в Україні;

- оволодіння вміннями проєктувати садово-парковий простір, навичками створення ландшафтних композицій різних типів, засвоєння основних операцій проєктування з використанням комп’ютерних програм та підбору рослин до проєктів за допомогою мобільних додатків;

- формування стійкого інтересу до занять ландшафтним дизайном, вміння використовувати сучасне програмне забезпечення у проєктуванні та візуалізації проєктів;

- уміння системно застосовувати екологічні знання та надпредметні навички для самостійної і колективної діяльності при розв’язанні екологічних проблем відповідно до ідей сталого розвитку;

- послуговуватись багатим арсеналом мовних засобів – термінами, поняттями під час проєктування ландшафтного простору, здатності ефективно формувати комунікаційну стратегію; встановлювати відповідні зв’язки для досягнення результату; використовувати стратегії спілкування та навички міжособистісної взаємодії; обґрунтовано оцінювати результати власних проєктів та досліджень;

- розвиток якостей громадянина і патріота, здатність приймати рішення, відповідальність за результати своєї діяльності; за дотримання здорового способу життя та своєчасне використання методів саморегуляції; сприяння професійному самовизначенню.

У процесі занять вихованці поступово переходять від засвоєння основних понять до творчого процесу, пов’язаного з ландшафтним дизайном та проєктуванням садово-паркового простору.

Програма гуртка «Ландшафтний дизайн з елементами комп’ютерного проєктування» розрахована на дітей, що не мають навичок у ландшафтному дизайні, однак володіють початковими знаннями з основ географії, хімії, геометрії, інформатики, ботаніки, екології. Вихованці ознайомлюються з історією розвитку ландшафтного дизайну, вчаться працювати з довідниками та визначниками рослин, проводити добір рослин для різних типів ландшафтів. Вихованці знайомляться з можливостями програм «Garden Visualiser», «Plan-a-Garden», «Showoff Virtual Designer», «My Garden» та мобільних додатків «Garden Time», «Yates My Garden», «iNaturalist-Seek», «PlantSnap», «PictureThis», «Flora Incognita»; здобувають початкові знання з проєктування у редакторі «Realtime Landscaping Architect». Практичне проєктування вихованці розпочинають після бесіди про композицію у дизайні. Вони знайомляться з різноманітними стилями, вивчають правила підбору рослин та декоративних елементів. Програма гуртка також передбачає поглиблене вивчення технік проєктування, використання освітлювальних приладів у дизайні; вихованці ознайомлюються з сучасними напрямами ландшафтного мистецтва «Ленд-арт» (Land art), «Екодизайн», принципами формотворення у концептуальних проєктах, вчаться створювати елементи оздоблення садово-паркового середовища: концептуальні арт-об’єкти, «зелені скульптури», декор з матеріалів вторинного використання. Детально вивчають можливості графічних редакторів «3D Home Architect Home Design Deluxe» та «Realtime Landscaping Architect».

Детальна інформація за телефоном: 0665719037


Гурток «Юні охоронці природи»

Керівник гуртка: Шклярова Любов Анатоліївна
Заняття проводяться на базі еколого-натуралістичного відділу КЗ СОР – ОЦПО та РТМ
за адресою: м. Суми, вул. Аерофлотська, 1

На сьогодні проблема охорони природи стала однією з найважливіших природничо-наукових проблем сучасності, від ефективного розв'язання якої значною мірою залежить саме існування людства.

Якщо ви розумієте, що від нашого ставлення до природи і стилю життя залежить майбутнє нашої планети, готові діяти і спільно вирішувати екологічні проблеми нашої місцевості, то вам саме до нас!

Запрошуємо творчих, активних природолюбів, які люблять цікаві походи, екскурсії до гуртка «Юні охоронці природи».

Програма гуртка спрямована на формування у вихованців інтересу до поглибленого вивчення природи рідного краю, до науково-дослідної та експериментальної роботи, розуміння взаємозв'язку природних явищ, які закладають основу відповідального та дієвого ставлення до навколишнього природного середовища.

З нами весело і цікаво!
Робимо разом важливу ми справу:
Про природу рідну ми дбаєм!
В єдності сила – добре це знаєм!

Детальна інформація за телефоном: 0957404611

 

Дитяче творче об’єднання вихованців молодшого шкільного віку «ВЕСЕЛКОВИЙ ДИВОСВІТ»

Таємниці природи тут відкриваємо.

Разом англійську мову вивчаємо.

Майструємо, ліпимо і фантазуємо.

На свято подарунки для рідних власноруч майструємо!

Запрошуємо дітей 6-9 років на нестандартні інтегровані заняття

“NATURE + ENGLISH + CRAFT”

1 клас

Контактні телефони:

0958020294 Марченко Юлія Володимирівна

0669314443 Ащеулова Олена Віталіївна

2-3 клас

Контактні телефони:

0667243196 Гайкова Наталія Миколаївна

0958020294 Марченко Юлія Володимирівна


Гурток «Екологічна просвіта»

Керівник гуртка: Гарбуз Ірина Василівна
Заняття проводяться на базі еколого-натуралістичного відділу КЗ СОР – ОЦПО та РТМ
за адресою: м. Суми, вул. Аерофлотська, 1

об’єднує вихованців, які про природу дбають,

в цікавій творчій формі про це розповідають і інших надихають!!!

Навчальна програма розрахована на вихованців віком 10 – 14 років і спрямована на формування у вихованців екологічної, соціокультурної, комунікативної компетентності в процесі навчальної, творчої, практичної природоохоронної і просвітницької діяльності. Програмою передбачено вивчення основ гри на гітарі.

Детальна інформація за телефоном 0668744032

 

Гурток «Природа і творчість»

Природа є вічним джерелом натхнення і чудовою скарбницею матеріалів для дитячої творчості! Варто пильніше придивитися довкола і помітити те, що стане частиною майбутнього твору мистецтва…

Тож на заняттях гуртка «Природа і творчість» ви дізнаєтеся про властивості природного матеріалу, його заготівлю, способи зберігання, особливості обробки та техніки роботи з ним; навчитеся створювати квіткові композиції, виготовляти колажі, листівки, аплікації з використанням природного матеріалу; познайомитеся з мистецтвом квілінгу та народними оберегами.

Якщо є наснага і бажання творити, то світ, який нас оточує, допомагає втілити наші мрії!

Програма гуртка розрахована на вихованців молодшого шкільного віку і спрямована на формування гармонійно розвиненої особистості в процесі пізнавально-творчої діяльності за еколого-натуралістичним напрямом позашкільної освіти.

На вас чекають досвідчені керівники гуртків:

Шипиленко Олена Ігорівна (тел. 0665719037)

Лаврик Олена Олексіївна (тел. 0504072767)

Темченко Людмила Григорівна (тел. 0660610130)

Волощенко Ірина Іванівна (тел. 0505714001)


Гурток «Юні ботаніки»

Керівник гуртка: Федченко Тетяна Миколаївна
Заняття проводяться на базі еколого-натуралістичного відділу КЗ СОР – ОЦПО та РТМ
за адресою: м. Суми, вул. Аерофлотська, 1

Ми бачимо рослини біля дому. Милуємося ними у лузі чи у лісі. Можемо зауважувати, що якихось кущів стає більше в нашому парку, а якісь навпаки всихають і зникають. Іноді нам цікаво, чи можна купувати такі чудові букети з блакитними та рожевими квіточками навесні, чи екологи налякають нас Червоною книгою?

Такі ситуації виникають у нашому житті майже щодня. І це все тому, що ми любимо рослини, звертаємо на них увагу, але часто не знаємо про них нічого, навіть назви, не кажучи вже про природоохоронний статус, користь чи шкоду від них…

Тому познайомитися з біорізноманіттям рослинного світу запрошуємо на гурток «Цікава ботаніка».

Програма гуртка розрахована на дітей віком 10-11 років і спрямована на формування базових компетентностей особистості у процесі засвоєння системи знань з ботаніки, оволодіння уміннями і навичками дослідництва та експериментальної діяльності.

Детальна інформація за телефоном 0508051269


Юні квітникарі»

Квіти, квіти... Чудові квіти.
Кольорові, великі й малі...
Ви умієте душу зігріти,
Бо й самі ви – душа землі.
(Надія Красоткіна)

Програма гуртка «Юні квітникарі» розрахована на вихованців віком 9-12 років і спрямована на створення умов для творчої самореалізації вихованців у процесі засвоєння базових знань з квітникарства.

На заняттях вихованці дізнаються:

  • групи рослин, що використовуються у внутрішньому озелененні;
  • агротехніку вирощування квітково-декоративних рослин;
  • основні види сучасного озеленення та фітодизайну приміщень.

Вихованці навчаться:

  • розпізнавати різні види квітково-декоративних рослин;
  • вирощувати квітково-декоративні рослини захищеного ґрунту;
  • вести щоденник спостережень;
  • створювати різні види квіткового оформлення.

Вихованці набудуть досвід:

  • проведення дослідницької роботи;
  • вирощування квітково-декоративних рослин;
  • догляду за квітково-декоративними

Детальну інформацію ви зможете дізнатися у керівників гуртків:
Шипиленко Олена Ігорівна (тел. 0665719037)


Гурток «Природа рідного краю»

Керівник гуртка: Федченко Тетяна Миколаївна
Заняття проводяться на базі еколого-натуралістичного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю за адресою:
м. Суми, вул. Аерофлотська, 1
Природу рідного краю
На заняттях ми вивчаємо.
Досліджуємо, експериментуємо,
В різні ігри граємо!

Навчальна програма розрахована на вихованців 7-10 років і спрямована на розширення, систематизацію і поглиблення знань про природу рідного краю, перспективи використання місцевих ресурсів в інтересах краю і країни, розкриття закономірностей природних процесів і явищ; засвоєння основ екологічних знань; формування моделей поведінки в інтересах освіти для сталого розвитку суспільства.

Детальна інформація за телефоном 0508051269


Гурток «ФЛОРИСТИКА»

Заняття проводяться за адресами:
м. Суми, вул. Аерофлотська, 1, каб. «Флористики»;
м. Суми, вул. Металургів, 71, ЗОШ І-ІІІ ст. № 20
м. Суми, вул. СКД, 7, КУ СЗОШ №6

Вам подобається краса рослин? Ви бажаєте більше дізнатися про мистецтво флористики і навчитися створювати красу своїми руками? - Тоді вам до нас!

На заняттях гуртка «Флористика» ви навчитеся

  • працювати з різними видами природного та декоративного матеріалу;
  • створювати оригінальні композиції з живих, сухих та штучних квітів;
  • виготовляти картини та колажі з природних та декоративних матеріалів;
  • створювати креативні листівки до свят та урочистостей;
  • оригінально оздоблювати подарунки рідним та друзям;
  • опануєте сучасні техніки декорування предметів тощо.

Вихованці гуртка «Флористика» є постійними учасниками обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок та конкурсів.

Детальна інформація за телефонами: 095 164 75 31 - керівник гуртка Вознюк Любов Григорівна, 0504072767 - керівник гуртка Лаврик Олена Олексіївна


Гурток «Юні кінологи»

Керівник гуртка: Перекрестова Олена Олександрівна
Заняття проводяться на базі еколого-натуралістичного відділу КЗ СОР – ОЦПО та РТМ
за адресою: м. Суми, вул. Аерофлотська, 1

Кінологія — це наука про собак, що вивчає теоретичні та прикладні аспекти дресирування собак. Для того, щоб собака стала керованою, необхідна систематична, послідовна, наполеглива і клопітка робота.

Якщо ви маєте чотирилапого друга чи тільки плануєте завести собаку, то вам саме до нас!

На заняттях гуртка «Юні кінологи» ви ознайомитеся з теоретичними основами дресирування і тренування собак. Програма гуртка спрямована на формування загальних уявлень про поведінку собак; виховання етичного ставлення до тварин, формування основ і навичок безпеки життєдіяльності, ознайомлення з правовими аспектами утримання собак.

Вихованці гуртка є ініціаторами проведення благодійних ярмарок з метою допомоги притулку для тварин та постійними учасниками акцій «Друг з притулку».

Детальна інформація за телефоном: 0506247305

 

Гурток “Юні орнітологи”

Орнітофауну рідного краю вивчаємо,
Про пернатих друзів дбаємо.

Мета програми гуртка є формування мотивації до поглибленого вивчення орнітофауни рідного краю, до науково-дослідної та експериментальної роботи, відповідальності за збереження біологічного різноманіття на Землі.

Завдання програми:

• поглибити знання з біології, географії, хімії, фізики;

• ознайомити з методиками досліджень птахів;

• залучати вихованців до практичної природоохоронної роботи;

• формувати мотивацію до дослідницької діяльності;

• розвивати творчі здібності;

• формувати екологічне мислення;

• сприяти професійному самовизначенню.

Керівник гуртка: Темченко Людмила Григорівна
Контактний тел. 0660610130
Заняття проводяться за адресою: Аерофлотська, 1 та на базі КУ Сумська ЗОШ №22 СМР


Школа раннього творчого розвитку дитини "Сонечко"
(Кординатор роботи школи - Марченко Юлія Володимирівна)

В школі "Сонечко" ми граємося і, граючись, навчаємося.
Вчимося дружити, в злагоді з природою жити.

Метою діяльності школи раннього творчого розвитку еколого-натуралістичного спрямування «Сонечко» є формування життєвої компетентності дитини, гармонійний розвиток особистості, виявлення її здібностей і обдарувань, формування екологічної свідомості вихованців, прищеплення інтересу до еколого-натуралістичної та іншої творчої діяльності.

Освітній процес у школі раннього творчого розвитку «Сонечко» розраховано на два роки навчання і включає такі напрями діяльності, як «Розвивальні ігри», «Природа і фантазія», «У ритмі природи», «Англійська мова для юних друзів природи» (перший рік навчання); «Дитина і довкілля», «Розвивальні ігри», «Природа і фантазія», «У ритмі природи», «Природа і музика», «Англійська мова для юних друзів природи» (другий рік навчання).

Діяльність гуртків у школі раннього творчого розвитку організовано за навчальними програмами, у яких особливий акцент зроблено на створенні психолого-педагогічних умов, що забезпечують реалізацію завдань освіти для сталого розвитку, оволодіння навичками спостереження у природі; догляду за рослинами і тваринами, охорони природи. Зміст навчально-виховної діяльності школи зорієнтований на цілісний підхід до формування базових життєвих компетентностей дітей старшого дошкільного віку, їх самовираження і саморозвитку.

Детальна інформація за телефоном: 0958020294 Юлія Володимирівна


Заняття у гуртках, творчих учнівських об’єднаннях відділу проводяться за адресою: м. Суми, вул. Аерофлотська,1.

Чекаємо на юних природоохоронців, любителів тварин, творчих і креативних школярів.

Контакти для зворотного зв’язку:

телефон 62-61-51, e-mail: unnat_ocpo@ukr.net


Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 1 й 3.

^Вгору