Художньо-естетичний відділ

Дитинство - початковий етап становлення людської особистості. У цей період закладаються основи особистісної культури. Величезну роль у формуванні духовного розвитку особистості, у вдосконаленні людських почуттів, в осмисленні явищ життя і природи відіграє мистецтво. Тому ознайомлення з різними видами мистецтва, такими як живопис, музика, хореографія, театр є невід'ємною частиною художньо-естетичного виховання, як умова створення психологічного здоров'я дітей в нашому закладі.

Спілкування з мистецтвом вдосконалює естетичний смак, активізує творчий потенціал, і чим раніше закладені основи цього потенціалу, тим активніше буде його прояв у залученні до художніх цінностей світової культури.


Гурток «Мистецтво гітари»

Керівник:

Падалко Олег Борисович
Падалко Олег Борисович
Заняття проводяться за адресою: м. Суми, вул. Серпнева, 14 а, каб. 107, 214; (комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю)

Гітара... Хто не мріяв навчитися грати на ній? Дивна магія цього музичного інструменту. Людина з гітарою є душею будь-якої компанії. На світі є багато чудових інструментів – скрипка, фортепіано, флейта, саксофон.., але... «Я хочу грати на гітарі!» - це дивне бажання мільйонів людей ще надовго буде залишатися загадкою ...

В гуртку навчаються діти віком від 12 до 18 років. Програмою гуртка передбачено навчання грі на гітарі в різних музичних стилях та напрямах. Виконання пісень під супровід гітари сучасних українських та зарубіжних виконавців, народних пісень, гра популярних сучасних та класичних інструментальних творів і мелодій, рокових рифів, ознайомлення з основами фінгерстайлу та імпровізації.

Діяльність гуртка «Мистецтво гітари» спрямована на розвиток виконавської майстерності, формування почуття ритму, слуху, творчої уяви, мислення й емоційності юних виконавців. Системні заняття сприяють формуванню навичок сольного та ансамблевого виконання; всебічному розвитку особистості, формують естетичний та музичний смаки, розвивають творчі здібності, артистичність.

У гуртку «Мистецтво гітари» ваша мрія стане реальністю. Досвідчений педагог, Олег Падалко, втілить її у життя.


Гурток образотворчого мистецтва «Ескіз»

Керівник:

Харитоненко Любов Євгенівна
Харитоненко Любов Євгенівна
Заняття проводяться за адресою: м. Суми, вул. Серпнева, 14 а, каб.106, 107 (комунальний заклад Сумської обласної ради- обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю)

«Дитячий малюнок, процес малювання – це частка духовного життя дитини. Діти не просто відтворюють на папері реалії навколишнього світу, а живуть у цьому світі, входять у нього як творці краси, отримуючи насолоду від неї» В.О.Сухомлинський.

Напевно ніхто з нас не уявляє свого дитинства без малювання. Час біжить швидко і нестерпно. Однак, малюнок здатний відобразити миттєвості життя, що будуть довго нагадувати приємні спогади.

Метою роботи гуртка «Ескіз» є розвиток та підтримка обдарованих дітей. Оволодіння ними профільними знаннями та здобуття практичних компетентностей у сфері образотворчого мистецтва. Задоволення потреб у професійному самовизначенні і творчій самореалізації, загальний художній розвиток вихованців, збагачення емоційного світу, формування ціннісних орієнтирів є невід’ємною складовою діяльності гуртка.

З керівником гуртка ви забудете про телевізор, комп’ютер і телефон та поринете до спільної творчості у гуртку образотворчого мистецтва «Ескіз»


Театральний колектив «Реп'ях»

Керівник:

Нянькіна Тетяна Володимирівна
Нянькіна Тетяна Володимирівна
Заняття проводяться за адресою м.Суми, площа Покровська, 9/1, каб. 014 (конгрес Центр СумДУ)

Театр – цілий Всесвіт! Там живе і вирує фантазія, творчість, пошук нових форм та артистичних втілень. Вихованці театральної студії «Реп’ях» знають, де шукати натхнення і емоційні барви для кожного дня! Пластичні вправи, сценічна мова, етюди, постановки улюблених класичних та нових вистав це те, що наповнює життя гуртка. Тому ми ніколи не сумуємо! Завжди запрошуємо нових артистів та глядачів до нашого театрального світу.

https://www.youtube.com/@user-lu6cb5yd8r


«Народний художній колектив» балетна студія "Престиж"

Керівник:

Шабельська Інна Василівна
Шабельська Інна Василівна
sites.google.com/view/ishabelskayaprestige
Заняття проводяться в м. Суми
вул. Івана Сірка, 19/1 (хореографічна зала)

Звучить прекрасна музика. З перших рухів юних артистів ми потрапляємо у надзвичайний і чарівний світ БАЛЕТУ. Головною метою роботи студії є формування гармонійно розвиненої особистості, опанування дітьми основами класичної хореографії, балетного мистецтва, виховання танцювальної культури, розвиток артистизму, технічних навичок граціозності рухів на професійному рівні.

https://www.facebook.com/balletstudioprestige

https://www.youtube.com/@BalletPrestigeInnaShabelskaya


«Народний художній колектив» студія образотворчого мистецтва
«Світ фарб»

Керівник:

Москаленко Ольга Анатолівна
Москаленко Ольга Анатолівна
sites.google.com/view/svit-farb
Заняття проводяться за адресою: м.Суми, вул. Серпнева, 14 а, каб. 106 (комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю)

Власноруч намалювати картину чи створити оригінальну поробку для престижної виставки просто. Опанувати мистецтво малюнку, графіки і живопису, оволодіти майстерністю декоративно-прикладного мистецтва допоможуть педагоги зразкової студії образотворчого мистецтва «Світ фарб».

У студії панує атмосфера творчості й взаєморозуміння. Художній розвиток вихованців засобами образотворчого мистецтва – головна мета занять у студії. Результатом навчально-творчої діяльності вихованців є колективні, персональні виставки, призові місця на обласних, всеукраїнських конкурсах. Особливою сферою творчості вихованців є пленерно-екскурсійна діяльність.

https://www.youtube.com/@antaresart1861


Студія образотворчого мистецтва «ART- простір»

Керівник:

Транкова Світлана Євгенівна
Транкова Світлана Євгенівна
Заняття проводяться за адресою: м.Суми, вул. Серпнева, 14 а, каб. 106 (комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю)

«Art-простір» створено для підтримки креативу та розвитку дітей. Місце для того, щоб провести час з користю у мистецькій атмосфері.

Не малюєш, бо не вмієш? Я доведу тобі зворотнє!...

Багато хто знає, що високих професійних результатів досягають люди творчі – ті, хто з дитинства мають власну думку, не бояться висловлювати її, демонструючи новий, нестандартний підхід.

Кожен здатен творити, творчість потрібно лише відкрити в собі!

www.facebook.com/profile.php?id=100077334106969


Вокальний колектив «Каскад»

Керівник:

Моря Оксана Володимирівна
Моря Оксана Володимирівна
Заняття проводяться за адресою: м.Суми, вул. Серпнева, 14 а, каб. 114 (комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю)

Водограєм музики, яскравим дощем пісень, теплом сердець у колективі зустрічають бажаючих навчатись мистецтву вокалу. Тут діти мають змогу розвинути музичні та вокальні здібності, працювати над художньо-виконавчим рівнем, сценічною культурою.

У колективі юні вокалісти вчаться виконувати різнохарактерний пісенний репертуар; здобудуть досвід концертної, конкурсно-фестивальної діяльності.

Учасники колективу – як справжня родина, що допомагає маленьким, тендітним душам дітей зрозуміти вічні життєві цінності.

https://www.youtube.com/@sm7616


«Зразковий художній колектив» вокальний ансамбль «Глорія»

Керівник гуртка-методист:

Лисак Галина Геннадіївна
Лисак Галина Геннадіївна
Заняття проводяться за адресою: м.Суми, вул. Серпнева, 14 а, каб. 111 (комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю)

Зразковий вокальний ансамбль «Глорія» має багаторічну творчу історію. Розвивати свої вокальні здібності до ансамблю приходять діти від 5 до 18 років. На заняттях гуртка ми навчаємося розуміти музичне, вокальне мистецтво, володіти й керувати своїм голосом. Вихованці вправляються в різних стилях вокального співу, розвивають навички ансамблевого та індивідуального співу, опановують виконавську та акторську майстерність.

Діти активно беруть участь у міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських конкурсах, фестивалях, масових заходах і концертних програмах.

Наші перемоги: Обласний конкурс-фестиваль дитячої творчості «Чарівні джерела», Всеукраїнський сільський фестиваль-конкурс мистецтв «Боромля», Міжнародний конкурс-фестиваль «KHARKIV INTERNATIONAL SONG FORUM», Всеукраїнський конкурс мистецтв «Fashion euro dance», Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Співограй», Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль естрадної пісні «Різдвяна зіронька», Міжнародний телевізійний фестиваль «Мамина сорочка», Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», Всеукраїнський телевізійний дитячий пісенний фестиваль-конкурс «Соловейко України».

Приєднуйтесь до нашого дружнього творчого колективу і ставайте справжніми зірками!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005136136941


«Народний художній колектив» «Dance Centre "ARTES"»

Керівники:

Восмерик Ірина Олександрівна
Восмерик Ірина Олександрівна
Заняття проводяться за адресою: м.Суми, проспект Михайла Лушпи, 42/1, «Sumy Plaza», 2 поверх, (хореографічна зала 1,2)
Івершень Анастасія Юріївна
Івершень Анастасія Юріївна

Світ грації та краси допоможе реалізувати ваші мрії та прагнення. Заняття хореографією допоможуть розвинути музичний слух, отримати гарну поставу та навчитися вільно рухатись.

Якщо ти не уявляєш своє життя без сучасної музики, бажаєш досконало володіти своїм тілом та навчитися красивим рухам у різноманітних стилях та модних напрямках під звуки мелодій, що заманюють своїми ритмами – твій шлях лежить до народного хореографічного колективу «Артес»

https://www.facebook.com/dancecentreartes

https://www.youtube.com/@DanceCentreARTES


«Народний художній колектив» ансамбль народного танцю "Сонечко"

Керівники:

Кравченко Оксана Юріївна
Кравченко Оксана Юріївна
sites.google.com/view/okk69
Заняття проводяться в м. Суми, вул. Новомістенська 31/1. Тел. +380500406990, +380961794069
Гончаров Максим Іванович
Гончаров Максим Іванович

«Танцюй для себе. Якщо хтось розуміє – добре, якщо ні – не важливо, роби те, що тобі подобається» – це гасло налаштовує вихованців колективу до нових звершень.

Юні танцюристи ретельно збирають та зберігають танцювальні традиції Слобожанського краю, вивчають танцювальну культуру країн ближнього і далекого зарубіжжя.

Ви юні, енергійні, талановиті? Марите сценою? Тоді гайда до нас!

Зразковий ансамбль народного танцю "Сонечко"

запрошує завзятих і непосидючих юних артистів.

https://www.facebook.com/sonechko.h


Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 5 й 4.

^Вгору