ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Через терени до зірок…

05.11.2013

У старовинному місті Ужгород з 23 по 26 жовтня 2013 року відбувся Всеукраїнський колоквіум «Космос. Людина. Духовність.», у якому взяли участь слухачі Малої академії наук з різних куточків України.

Нелегкі випробування чекали учасників колоквіуму – це і захист науково-дослідницьких робіт у різних секціях: «Крізь простір і час», «Космос у лабораторії», «Українці в космосі», «Лицар духу» і комплексне тестування з астрономії, фізики, міфології та естетики. Команда Сумської області з честю пройшла всі випробування та виборола два других і одне перше місце.

Анна Криворучко, учениця 10 класу Рибальської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Охтирської районної ради захищала науково-дослідницьку роботу «Чудодійна ікона Охтирської Божої Матері – духовне надбання Слобожанщини» та посіла І місце в секції «Суперкнига».

Цікаву роботу презентувала учениця 11 класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 Єлизавета Чмирь – «Церковна благодійність у системі формування духовних цінностей людини (на прикладі Сумщини в ХІХ – на початку ХХ ст.». Захист Єлизавети привернув увагу учасників секції «Суперкнига» цікавими фактами з історії нашого краю та артистичністю викладення матеріалу. Єлизавета посіла ІІ місце.

Учениця 9 класу Охтирської загальноосвітньої школи № 2 Катрич Дарина захищала наукову роботу «Адмірал Фіцрой – засновник синоптичної метеорології»», присвячену історії метеорологічних досліджень, зокрема внеску адмірала Роберта Фіцроя в розвиток синоптичної метеорології. Дарина посіла ІІ місце в секції «Лицар духу».

Подарунком для всіх учасників Всеукраїнського колоквіуму «Космос. Людина. Духовність.» стала подорож Закарпаттям, під час якої учні познайомилися із історією та культурою старовинного міста Ужгород та Мукачево. Відвідали замок австрійського графа Шенборна, спроектований кращими майстрами Європи, таємничий Мукачівський замок «Паланок» і Ужгородський замок.

Вітаємо учасників Всеукраїнського колоквіуму «Космос. Людина. Духовність.» та бажаємо їм нових перемог і творчих звершень!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 3 й 2.

^Вгору