ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Форум патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Голос крові: ми – Українці!»

06.12.2018

6 грудня 2018 року в місті Суми відбувся обласний форум патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Голос крові: ми – Українці!».

Організатори форуму: Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації, обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Учасниками форуму стало 145 учнів, вихованців закладів загальної середньої, професійної, позашкільної освіти, переможців районних (міських) етапів експедицій, конкурсів, походів, що проходили в межах проекту.

Їх привітали директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова, директор обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса Тихенко.

Працюючи за завданнями проекту, учнівська молодь долучилися до вивчення історичної та культурної спадщини Сумщини, збору матеріалів про національні мистецькі традиції рідного краю, створення Книг Пам’яті, участі в презентаційних, конкурсних, благодійних заходах, зокрема в обласному конкурсі дитячої творчості «Я люблю свій рідний край», краєзнавчої експедиції «Сумщина в міфах і легендах», конкурсі туристсько-краєзнавчих походів «Перлини Сумщини – в намисто України», конкурсі дерев-родоводів «Нехай квітує дерево родинне», мистецьких родоводів «Стежками роду», акції благочинності й милосердя «Патріотична хвиля». У закладах освіти організовано роботу 48 волонтерських загонів, налагоджено співпрацю з Сумським обласним центром служби крові, благодійними фондами, громадськими організаціями.

Результати роботи у 2018 році учасники форуму презентували у творчих локаціях за еколого-натуралістичним, національно-родинним, декоративно-ужитковим, туристсько-краєзнавчим, благодійним напрямами.

Патріотичні справи учасників проекту «Голос крові – ми Українці» збагатили скарбницю доброчинності Сумщини.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 4 й 1.

^Вгору