ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Фотозвіт екскурсії до Тростянця 6.08.11

10.08.2011

Кадр 1

День 6, кадр 1Для І та ІV загонів субота почалась з подорожі до славетного міста Тростянець, де їх гостинно зустріла директор Палацу дітей та юнацтва Деревянченко Антоніна Сергіївна. Вихованці закладу подарували юним науковцям концерт. Наші МАНівці теж захотіли віддячити за гостинність і на сцені ПДЮ гуртом заспівали свою пісню.

Кадри 2, 3, 4

День 6, кадр 2 День 6, кадр 3 День 6, кадр 4

Після концерту на наших мандрівників чекав сюрприз від педагогів - майстер-класи по ліпленню з солоного тіста, з писанкарства та цікаві розповіді про мистецтво вишиванки. Особливу зацікавленість викликало тлумачення символів та кольорів вишивки.

Кадр 5

День 6, кадр 5Збагатившись духовно та творчо, майбутні науковці вирушили на прогулянку вуличками Тростянця. Спершу відвідали Круглий Двір, перевіривши його унікальну акустику. Потім побували на відкритій виставці дерев’яних скульптур та Алеї закоханих, де на камені викарбовано слова з вірша Василя Симоненка:

Любов, як сонце, світу відкриває

Безмежну велич людської краси.

І тому світ завжди благословляє

І сонце, що встає, і серце, що кохає.

Кадри 6, 7

День 6, кадр 6 День 6, кадр 7

В романтичному настрої всі дісталися до місця на околицях Тростянця, яке надихнуло російського композитора Петра Чайковського на написання його першого симфонічного твору, - території дендропарку «Нескучне». Тут МАНівців зустрічали старезні дуби та таємничий грот Німф, який було в лісі неподалік Нескучанських ставків у 1809 році. Сто років тому він був упорядкованим, тут провадилися театралізовані вистави, відбувалися оркестрові концерти, були ложі для глядачів. Хоча від гроту залишилися лише руїни, але він просто заворожує своєю містичною аурою.

Ось такою, - пізнавальною, романтичною та містичною була подорож до Тростянця. Своїми живими враженнями та цікавими спостереженнями учасники подорожі обов’язково поділяться з нами в наступних випусках новин.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 6?

^Вгору