ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Герої сучасності – серед нас»

25.03.2016

24 березня 2016 року у приміщенні актової зали Наукової бібліотеки навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» Сумського державного університету відбулася обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Герої сучасності – серед нас». У заході взяло участь 50 дітей з загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області.

У своїх виступах діти розповіли про героїчний поступ наших земляків у сучасному військовому протистояння на Сході країни, волонтерів, лікарів. Велику увагу учасники конференції приділили вшануванню пам’яті загиблих героїв АТО.

Демідова Христина учениця Великобобрицькрї ЗОШ Краснопільського району підготувала розповідь про свого тата, воїна 28 механізованій бригади, що зараз перебуває в зоні АТО.

Христина, ледь стримуючи сльози зачитала свій лист до тата: «Тату, ти ніколи не говориш і не пишеш про подвиги, та я пишаюся тобою, бо знаю – отак любити Україну, як любиш її ти – оце і є подвиг». Це звертання прозвучало не тільки до тата Христини, а й до тисяч інших люблячих татусів, які зараз на війні.

Учениця Шосткинської гімназії Євдокименко Дарія представила роботу «Перша втрата Шостки – Василь Кондратенко». У доповіді Дарія розкрила основні віхи життєвого та військового шляху воїна 95-й окремої аеромобільної бригади Василя Кондратенка, що загинув у серпні 2014 року захищаючи східні рубежі України.

Також хочеться відзначити роботу учня Сумської ЗОШ І-ІІІ ступенів №22

Владислав Забіла «Ігор Гольченко. Життєвий шлях від Сонячного Промінчика до Воїна Світла». Емоційний виступ про 19-річного юнака, який самовіддано боронив нашу державу від російської агресії нікого не залишив байдужим. Ігор Гольченко із позивним «Ернесто» загинув 14 лютого 2015 р. у боях з російськими збройними формуваннями під час відбиття атаки на село Широкине Донецької області.

Дякуючи учасникам конференції, педагогам, журналістам, волонтерам, активній громаді пам’ять про героїчні постаті наших захисників буде жити вічно.

Усі фото...

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 4 й 3.

^Вгору