ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

7.08.11 Настрій дня: Вузли в’язали, скарби шукали – ну, пограли, так пограли!!!

10.08.2011

Неділя для всіх учасників Всеукраїнської літньої хіміко-біологічної школи МАН стала днем подолання перешкод, змагань та пошуків скарбів.

У міському парку ім. І. Кожедуба на МАНівців чекали педагоги обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Наші юні науковці, ще знаходячись під впливом вражень від подорожей до Путивля та Тростянця, були налаштовані на прогулянки по парку та відпочинок. Але вони навіть і не здогадувались, наскільки активним буде їх відпочинок.

Кадри 1,2,3

День 7, кадр 1 День 7, кадр 1 День 7, кадр 1

Об’єднавшись у команди, усі відправились по станціях, де потрібно було виконувати різні завдання та отримувати літери, які якомога швидше слід було зібрати у потрібне слово. Назви деяких станцій, наприклад «Вузли» та «Переправа», спочатку викликали настороженість, а потім завоювали надзвичайну популярність. Станція «Пошук скарбів» теж інтригувала дзвоном монет та ігровим азартом шукачів пригод. Після команди «Старт!» у парку почалось щось неймовірне: дівчата із азартом в’язали морські вузли, хлопці, відчуваючи себе рятівниками, долали перешкоди переправи та відшукували монети.

Кадр 4

День 7, кадр 1Корисними та пізнавальними для майбутніх науковців виявились станції «Лікарські рослини», «Орнітологія», «Рослинний світ». Навіть знавцям природи часом було важко розібратися у різноманітті представлених їм рослин та видів птахів.

Кадр 5

День 7, кадр 1Отже, втомлені, але задоволені своїми результатами, команди майже одночасно зібрали з отриманих літер слово. Чесно кажучи, непросто було його розшифрувати, бо значення цього слова дуже далеке від біології чи хімії.

Виявилось, що СУВЕРЕНІТЕТ, як і в житті, так і у грі, отримується шляхом неймовірних зусиль та злагодженої роботи команди.

Кадр 6

День 7, кадр 1Переможці і учасники гри радісно вітали один одного та з нетерпінням чекали обіду, бо сил було витрачено чимало.

Кадр 7

День 7, кадр 1Післяобідній час був присвячений культурному відпочинку.

На любителів поезії чекала незабутня зустріч з Василем Чубуром, поетом, перекладачем, літературним критиком, журналістом, членом Національної спілки письменників України. Спілкування з відомим літератором, а особливо його переконливі розповіді про сучасні реалії інформаційного світу, новітні технології та можливості інформації викликали у шанувальників красивого та влучного слова різні відчуття: і подив, і радість, і навіть «культурний шок». Час спливав непомітно, а бажання слухати та говорити ставало сильнішим. В кінці зустрічі Василь Чубур найактивнішим учасникам спілкування подарував свою нову збірку, з цінним автографом.

Кадри 8,9

День 7, кадр 1 День 7, кадр 1

Також цього дня усі бажаючі могли стати учасниками кількох майстер- класів. Тих, у кого залишилися сили після пригод у парку, на заняття з шейпінгу чекала Дар’я Сергіївна Гребченко, педагог ОЦПО та РТМ. А бажаючі попрацювати творчо зібралися у Будиночку Бджоляра на майстер-клас з паперової пластики, який для них підготувала Фільок Світлана Василівна, педагог ОЦПО та РТМ. Традиційно гамірно та цікаво було на майстер-класі педагога ОЦПО та РТМ Гребченко Наталії Сергіївни, бо усі спішили встигнути до дискотеки похвастатись новими прикрасами.

Ось, так весело, цікаво та насичено пройшов перший тиждень роботи ІІ Всеукраїнської літньої хіміко-біологічної школи МАН України.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 3?

^Вгору