ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

8.08.11 Настрій дня: зачаровані природою, українською піснею та дівочою вродою…

10.08.2011

Кадр 1,2,3

День 8, кадр 1 День 8, кадр 1 День 8, кадр 1

Понеділок для майбутніх науковців розпочався з поїздки до Парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Кияницький», де на них вже чекав Кохановський Володимир Максимович, кандидат с.г.н., доцент СНАУ. Він мудро та надзвичайно цікаво розповів про окрасу та історичний діамант Парку-пам’ятника - палац Ліщинських. Марія Матвіївна та Микола Йосипович Ліщинські одержали садибу за заповітом від Івана Герасимовича Харитоненка, відомого цукрозаводчика та мецената, який в середині 19 ст. купив землі хутору Кияниця Сумського повіту. У 1866 р. Харитоненко побудував тут завод, облаштовував його найсучаснішою технікою та надав місцевим жителям робочі місця. Палац, загальною площею майже 1500 кв. м, було споруджено в 1890 р. у неоренесансному стилі. Початок 20 ст. був часом розквіту та процвітання для маєтку, тішив око Зимовий сад, дивувала розмаїттям книг бібліотека, тут відбувалися урочисті церемонії та вирувало життя. На жаль, зараз цей Палац знаходиться у руйнівному стані, і лише, завдячуючи небайдужим людям, продовжує чарувати своєю красою парк.

Кадр 4, 5

День 8, кадр 1 День 8, кадр 1

Послухавши неймовірно цікаві розповіді Володимира Максимовича, МАНівці вирушили у пошуки тих самих дубів, які й досі зберігають давні секрети маєтку. Але знайшли не тільки дуб, який можуть обхопити 5 чоловік, а й рослинне диво – дуб, який насправді «влип», тобто поєднався з липою.

Кадр 7,8

 День 8, кадр 1

Надивувавшись та надихавшись чистим повітрям, МАНівці охоче взяли участь у запропонованих їм педагогами ОЦПО та РТМ конкурсах та змаганнях. Не обійшлося і без рекордів: Ірина Крижанівська з ІІІ загону змогла крутити обруч цілу годину.

Кадр 9

День 8, кадр 1Нарешті настав вечір, якого довго чекали, для якого плели вінки та вчили слова – вечір української пісні. Відкривали святкове дійство зразковий дитячий театр пісні «Поляріс» та вокальний колектив «Каскад» Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

А потім почалося…

Кадр 10,11

День 8, кадр 1 День 8, кадр 1

Дівчата І загону мрійливо-мелодійно заспівали «Подоляночку». Україночки так перейнялися виконанням народних пісень, що навіть збирались йти на дискотеку у вишиванках та віночках. Вболівальники І загону теж спрацювали на «відмінно» - і підспівували, і підтанцьовували і намалювали плакат.

Кадр 12,13

День 8, кадр 1 День 8, кадр 1

ІІ загін теж гарно уквітчався віночками та завзято заспівав «Ой, на горі два дубки». Нелегко було двом хлопцям в оточенні таких чарівних дівчат, але пісню заспівали достойно.

Кадр 14,15

День 8, кадр 1 День 8, кадр 1

Справжнім хором імені Малої академії наук став хор загону №ІІІ. Театралізований хоровий виступ на пісню «Розпрягайте, хлопці, коні» викликав бурю оплесків та сміху. І коня для виступу знайшли, і криниченьку дитячою лопаткою копали і навіть відерце з-під майонезу органічно вписали у слова пісні:

Просив, просив відеречка -

Вона йому не дала.

Дарував їй злотий перстень

Вона його не взяла.

Кадр 16,17

День 8, кадр 1 День 8, кадр 1

Завершальним та урочистим став виступ IV загону. Цього разу виступали два хорових колективи одночасно – чоловічий і жіночий. І так майстерно доповнювали один одного! Багатоголосся та яскравість виконання так завела публіку, що майже усі у залі співали «Несе Галя воду…»

Після закінчення вечора загони ще довго вітали один одного та ділились враженнями від виступів.

Так минув перший день другого тижня роботи Всеукраїнської літньої хіміко-біологічної школи МАН України, а попереду ще багато чого цікавого…

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 3.

^Вгору