ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в 2016 році розпочато (відділення комп’ютерних та технічних наук)

30.03.2016

З 25 по 28 березня 2016 року в приміщенні Національного еколого-натуралістичного центру розпочато ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України для слухачів відділень комп’ютерних та технічних наук.

На конкурсі було представлено 194 науково-дослідницькі роботи учнів-членів Малої академії наук України, зокрема відділення технічні науки – 109, відділення комп’ютерні наук – 85.

Сумське територіальне відділення Малої академії наук України представляли вісім юних дослідників, які захищали дев’ять наукових робіт в секціях відділень.

Привітати юних дослідників із важливою подією в їхньому житті прийшли провідні науковці, серед яких Президент МАН України Станіслав Довгий директор Інституту гідромеханіки НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, куратор відділення технічних наук Віктор Грінченко; декан інженерно-фізичного факультету НТУУ «КПІ», співголова журі відділення технічних наук Петро Лобода і професор кафедри комп’ютерних систем та мереж НАУ, кандидат технічних наук, голова журі відділення комп’ютерних наук Микола Гузій.

Долучилися до привітання на відкритті перший Президент України Леонід Кравчук, а ліричне і музичне вітання фіналістам подарували народні артисти України – майстер художнього слова Анатолій Паламаренко і співак Олесь Харченко.

У відділенні технічних наук зі своїми науковими доробками виступили п’ять слухачів МАН, зокрема, Дарагань Денис, учень 11 класу Сумської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 10 імені Героя Радянського Союзу

О. Бутка у секції електроніки та приладобудування з розробкою модернізації спектрофометра СФ-46.

Секцію науково-технічної творчості та винахідництва презентував Безмен Андрій, учень 10 класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 з науково-дослідницькою роботою «Cheap Cold» - кондиціонер майбутнього». Перелигіна Софія, учениця 9 класу Шосткинського навчально-виховного комплексу: спеціалізована школа І-ІІ ступенів – ліцей у секції екологічно безпечних технологій та ресурсозбереження захищала науково-дослідницьку роботу за темою: «Альтернативні джерела енергії». На секції авіа- та ракетобудування, машинобудування та робототехніки, Колосков Нікіта, учень 11 класу Олександрівської гімназії, ознайомив учасників конкурсу з результатами дослідження магнітного потягу.

Приємно вразила своїми розробками Похвалена Ольга, учениця 11 класу Сумської гімназії №1, яка захищала дві роботи у двох відділеннях. У технічному, в секції технологічних процесів та перспективних технологій з роботою «Розробка та впровадження електромагнітної суперфінішної головки» та у відділенні комп’ютерних наук, на секції безпеки інформаційних та телекомунікаційних систем, з науковою роботою «Алгоритм шифрування на основі суми цифр натуральних чисел». Кролевецький Денис, учень 11 класу Сумської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 10 імені Героя Радянського Союзу О. Бутка, у секції мультимедійних систем, навчальних та ігрових програм презентував роботу «Математична складова цифрової лабораторії». Науково-дослідницька робота «Графічна система керування базами даних для Apache Derby» слухача секції інформаційних систем, баз даних та систем штучного інтелекту Кудрявцева Антона, учня 11 класу Сумської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 10 імені Героя Радянського Союзу О. Бутка, викликала неабиякий інтерес в аудиторії та членів журі. Івницький Олексій, учень 11 класу Роменської спеціалізованої загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. № 1 ім. П. І. Калнишевського, слухач Роменської міської Малої академії наук учнівської молоді, у секції технологія програмування окреслив питання розробки кросплатформового засобу тестування. Таким чином, відділення комп’ютерних наук презентувало чотири майбутніх науковця.

28 березня перед урочистим закриттям відділень технічних і комп’ютерних наук його переможці та призери презентували свої винаходи на виставці.

Розглянути «наукові пропозиції» молодих дослідників прийшли секретар РНБО України Олександр Турчинов, провідні науковці та представники ЗМІ.

За результатами конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у відділенні технічних наук Колосков Нікіта посів ІІІ місце, Дарагань Денис і Похваленна Ольга – ІІ місця.

У відділенні комп’ютерних наук Похваленна Ольга також отримала диплом ІІ ступеня, а Кролевецький Денис був нагороджений дипломом І ступеня, золотою медаллю від Національного центру Малої академії наук України, Подякою від секретаря РНБО України і нагрудним значком Апарату РНБО України за творчість, наполегливість та креативність у підготовці наукових досліджень вручив Олександр Турчинов.

На церемонії нагородження переможців президент Малої академії наук України, доктор фізико-математичних наук Станіслав Довгий привітав учасників з успішною презентацією результатів наукових досліджень учнів. Також він щиро подякував науковим керівникам, педагогам, членам журі – всім ентузіастам, які з року в рік знаходять час і можливість підтримати юних дослідників, дати їм корисні мудрі поради.

Учасники та переможці конкурсу отримали дипломи, цінні подарунки та призи.

Відзначимо, що всі переможці конкурсу є дійсними членами Сумського територіального відділення МАН України, вихованці обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 5 + 2.

^Вгору