ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Інформація «Країна юних майстрів»

14.03.2012

2 березня 2012 року в Київському палаці дітей та юнацтва відбулася

ІІ Всеукраїнська виставка-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів» за участю Президента України Віктора Януковича.

На виставці були представлені експонати науково-технічного, еколого−натуралістичного напрямів та роботи з декоративно−ужиткового мистецтва вихованців позашкільних навчальних закладів Сумщини.

«Квітуча Україна − футбольна країна» − такою була тема експозиції виставки еколого-натуралістичного напрямку. Відвідувачі виставки мали змогу ознайомитися з квітковими композиціями, виконаними в європейському стилі, вінками, колажами та картинами, виконаними в кольорових гамах державних прапорів країн - господарів Чемпіонату Європи з футболу; штучним бонсаєм у вигляді квітки з офіційним логотипом турніру: сувенірною продукцією, що рекламує символіку чемпіонату тощо.

Експозиція науково-технічного напряму виставки була представлена роботами вихованців, які стали переможцями та призерами обласного та всеукраїнського етапів виставок-конкурсів з початкового технічного моделювання та «Наш пошук і творчість тобі, Україна!». Це були стендові та діючі моделі автомобілів, літаків, ракет, суден; макети будівель та історичних споруд.

Результати своєї плідної праці презентували також і слухачі Сумського територіального відділення Малої академії наук.

Так, Дегтярьов Сергій вже довів сумському журі свою майстерність у галузі робототехніки, а тепер переконав і київських експертів, на скільки вправний у роботі з «залізними машинами», бо представив на виставці справжнісіньку руку-робот. А Петрушенко Марина, яка ще до початку виставки встигла вразити всіх виконанням автентичних горюнських пісень, заспівала для Президента України, який цього дня приїхав привітати юних майстрів нашої країни.

Сумчани виявили себе патріотами рідного краю. Так, Олефіренко Тимур широкому загалові презентував свої дослідження з розвитку торгівлі на Охтирщині - краю, де він народився.

Великий ажіотаж серед присутніх викликало захоплення ще одного нашого вихованця Шкриля Костянтина. Хлопець зацікавив присутніх тим, що розводить удома та вивчає оптимальні умови утримання величезних павуків, двох з яких, а саме павуків - птахоїдів, він привіз із собою. Страх глядачів і членів комісій межував із непереборною цікавістю, і остання взяла гору: вишикувалася ціла черга бажаючих сфотографуватися з екзотичними комахами.

Слід зазначити, що участь у виставці для юних науковців області стала черговою сходинкою на шляху до великих перемог, ще однією можливістю продемонструвати результати досліджень в улюбленій галузі.

Усі учасники виставки отримали дипломи. Та справжньою нагородою для них стало спілкування з ровесниками інших областей України.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 5 + 2.

^Вгору