ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Я гордий тим, що українець зроду»

23.01.2014

Наприкінці минулого року Всеукраїнським товариством „Просвіта” імені Т. Шевченка був проведений Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс «Я гордий тим, що українець зроду». Захід проводиться щорічно з метою формування молодого покоління в дусі високих духовних та естетичних ідеалів, виховання любові до України, завдань консолідації українського народу; утвердження української мови як мови чільної нації, як державної, основи нашої духовної культури, виховання любові та пошани до рідного слова. Конкурс проходить у номінаціях: поезія, проза, гумор, драматургія, музично-пісенна творчість. До складу журі входять провідні письменники та митці України.

Учні та вихованці загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів Сумщини достойно представили область на літературно-мистецькому конкурсі: 16 із 34 переможців та призерів – представники Сумської області, серед яких автори кращих робіт обласного літературного конкурсу «Проба пера».

Катерина Саббатовська, вихованка літературної студії «Струмочок» Конотопського центру позашкільної роботи, і Вікторія Єкименко, учениця Червонослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Буринської районної ради, вибороли ІІ місця в номінації «Поезія». Відзначені вірші вихованок літературної студії «Едельвейс» Білопільського районного центру дитячої та юнацької творчості Ангеліни Сиворакши та Наталії Байніної, а також вірш Інни Заяц, учениці Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ №8.

У номінації «Проза» ІІ місце посіла Ганна Клименко, учениця Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, а твори Альони Сіваєвої, Андрія Шевченка, учнів Ямпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ степнів №1, та Марії Щасної, учениці Шосткинської гімназії, відзначені членами журі.

Талановита учениця Шосткинської гімназії Анна Геремес, авторка п’єс «Сни і зустрічі», «Літа Пантелеймона», «Я напишу багато казок…», виборола І місце в номінації «Драматургія».

Вітаємо переможців конкурсу, бажаємо натхнення та творчих злетів!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 8 + 6.

^Вгору