ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Команда Сумської області взяла участь у IV Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України»

23.10.2013

14 жовтня у м. Києві стартував фінальний етап IV Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». З кожного куточку України до святкової зали Київської політехніки з’їхалися молоді та талановиті дослідники, винахідники, програмісти. Організаторами виставки є Національний центр «Мала академія наук України» та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут». Мета виставки – виявлення та підтримання обдарованих дітей, пропагування науково-дослідницької та експериментальної роботи серед учнівської молоді.

На урочистому відкритті заходу Президент Малої академії наук України, член-кореспондент Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України Станіслав Довгий наголосив: «Країна, яка розвивається, яка проголосила свій шлях у європейську спільноту, не може бути успішною, якщо вона не буде високоінтелектуальною, технологічною, якщо в неї не буде серйозної технічної освіти. І ми бачили цю перспективу у створенні такого проекту, який дав би змогу школярам, а пізніше і студентам, випускникам Малої академії наук проявити свої таланти, а також взяти участь у конкурсах, семінарах, круглих столах, у широкому списку заходів, які надає можливість проводити наш надійний партнер – Київська політехніка».

Виставка-конкурс проходила у форматі стендового (постерного) захисту робіт. Компетентне журі працювало за 7 напрямками: електроніка та приладобудування, матеріалознавство і перспективні технології, машинобудування, інформаційно-телекомунікаційні системи та технології, екологія та ресурсозбереження, технічна творчість та винахідництво, робототехніка та робототехнічні системи.

Програма конкурсу була різноманітною та насиченою. Юним науковцям були запропоновані лекції та майстер-класи корифеїв технічних наук. В перший день відвідали авіаційно-космічний та науково-технічний музеї Київської політехніки, але найбільш жвава екскурсія відбулася в залі історії вогнепальної зброї, де і хлопці, і дівчата мали можливість самі потримати у руках, перезаряджати та натискати на спусковий крючок автомата ППШ, кулемета Калашникова або зенітної установки ДШК. У програмі виставки і фестивалю були також науково-розважальне шоу «Magic Lab» студентського фізичного театру Фізико-технічного інституту НТУУ «КПІ» для членів МАН, відкритий виступ колишнього архітектора всесвітньовідомої корпорації «Microsoft» і піонера в галузі розробки програмного забезпечення, а нині – старшого технічного консультанта компанії Parallels, лектора Вашингтонського університету Марка ЗБИКОВСЬКІ з лекцією «Осмислюючи 25 років у «Microsoft».

Команда Сумської області здобула два призові місця. За напрямком інформаційні та телекомунікаційні системи та технології третє місце зайняв Павлюк Станіслав, учень Роменської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 з роботою на тему «Використання CSS технологій засобами Dreamweaver на прикладі сайту про Роменщину та місто Ромни». Ще одне третє місце здобув Вальков Олександр, вихованець Сумського міського центру науково-технічної творчості молоді, за напрямом технічна творчість та винахідництво. Він продемонстрував роботу електронно-механічної мишоловки, її особливістю є те, що спіймана мишка залишається живою. Подібний прояв гуманізму дуже сподобався членам журі.

17 жовтня, на урочистому закритті Всеукраїнської науково-технічної виставки молодіжних інновацій та творчих проектів «Майбутнє України» лунало безліч привітань. Зокрема, директор Національного центру «Мала академія наук України» Оксен Лісовий побажав учасникам конструктивної діяльності, нових творчих злетів та невпинного руху до нових звершень: «Четвертий рік поспіль ми ставимо собі за мету зібрати в Києві найкращих молодих дослідників у галузі науково-технічної творчості, винахідництва. Серед розмаїття робіт відбираємо найцікавіші, автори яких у майбутньому зможуть генерувати серйозні ідеї, які будуть застосовані у науці, бізнесі, на підприємствах».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 6 + 7.

^Вгору