ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Конференція з енергоефективності

23.12.2016

З 7 по 9 грудня 2016 року четверо слухачів Сумського територіального відділення МАН України були запрошені Національним центром «Мала академія наук України» до участі у Всеукраїнській науковій конференції з енергоефективності.

Понад 30 учнів презентували власні проекти економії енергоресурсів у масштабах великих міст та ефективні аналоги традиційних джерел енергії. Сумську область представляли Никифоров Артем та Попова Аліна, учні Сумської спеціалізованої школи №10 імені Героя Радянського Союзу О.Бутка, Боляк Кирил та Радько Даніїл Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка.

Конференція проходила за двома тематичними секціями: «Правові і техногенні аспекти екологічної рівноваги в Україні», в якій працювало 14 юних дослідників, і «Законодавча база та енергозберігаючі технічні рішення як основа заощадження українського суспільства» з 19 учасниками.

Члени журі – фахівці Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України і науково-педагогічні співробітники Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського».

Результатом конференції стало підписання меморандуму про співпрацю між НЦ «МАНУ» і Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України. Згідно з документом сторони об’єднають зусилля для підвищення рівня освіти учнівської та студентської молоді щодо ефективного споживання енергоресурсів і використання відновлюваних джерел енергії. Для цього планується залучати молодь до науково-дослідної діяльності у цих сферах.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 8.

^Вгору