ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Краєзнавча конференція учнівської молоді «Музейні скарби Сумщини: старовинні садиби»

27.03.2013

27 березня 2013 року в Українській академії банківської справи Національного банку України відбулася краєзнавча конференція учнівської молоді «Музейні скарби Сумщини: старовинні садиби» за участю учнів, вихованців загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, науково-педагогічних працівників навчальних закладів, наукових співробітників музеїв.

Організаторами конференції стали управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Партнером у проведенні конференції є Українська академія банківської справи НБУ.

Конференція проходила у межах обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина», з метою виховання в дітей і молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, формування зацікавленості до вивчення історико-культурного надбання українського народу.

45 юних краєзнавців з усіх регіонів Сумщини презентували результати пошуково-дослідницької роботи щодо історії створення старовинних садиб – споруд (комплексів споруд) ХУІІІ – початку ХХ століть. Виступи дітей супроводжувалися мультимедійними презентаціями. Краєзнавчі дослідження були присвячені історії садиб Капністі в с.Михайлівка Лебединського району, Терещенків у м.Глухів, Родзинських в с.Козин Кролевецького району,Судієнків у с.Очкине Серединобудського району, Навроцьких у м.Ромни, Надаржинських у м.Тростянець, Баратинських у с.Грунівка Краснопільського району.

Кращими журі визнало у третій віковій категорії: Кірієнко Тетяну, вихованку Серединобудського центру дитячої та юнацької творчості; Гайдукович Ангеліну, вихованку Тростянецького палацу дітей та юнацтва; Барановську Еліну, ученицю Новосічанської ЗОШ І-ІІІ ст. Сумського району; у другій віковій категорії: Олійника Миколу, вихованця Тростянецького палацу дітей та юнацтва; Козлову Діану, ученицю Сумської ЗОШ І-ІІІ ст. №4; Гричановський Сергій, учень Роменської ЗОШ І-ІІІ ст. №5.

Учасників конференції було нагороджено грамотами, цінними подарунками.

Участь дітей і молоді Сумщини в обласному освітньому проекті «Рідна Сумщина» продовжується і передбачає виконання загальнодержавних завдань щодо виховання дітей та учнівської молоді шляхом залучення їх до екскурсійної, пошуково-дослідницької роботи.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 2.

^Вгору