ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Лялька-мотанка – оберіг роду

19.05.2015

16 травня 2015 року педагоги та вихованці Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю провели майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки у рамках заходу до Дня Сім’ї.

До участі в майстер-класах залучилося близько 150 дітей та їхніх батьків. З великим задоволенням учасники майстерень створювали ляльки-мотанки відповідно до своїх уподобань. Ляльки-нерозлучники, янголи-охоронці, ляльки-ароматниці, зернівки та кувадки вабили око різнобарв’ям тканин, стрічок, ниток, мережива.

Для малечі їхні матусі виготовляли кувадки, що здавна є забавлянками та оберегами. Коників і зайчиків із задоволенням виготовляли молодші школярі. Ляльки-нерозлучники прийшлися до душі тим, хто хоче створити міцну сім’ю. А янгола-охоронця прагнув виготовити кожен учасник майстер-класу, бо це один із важливих оберегів.

Майстрині надавали учасникам майстер-класів інформацію про види ляльок, традиції виготовлення, обрядове значення, їх роль у житті та становленні дитини.

Гарний настрій учасників заходу створили вихованці дитячих творчих колективів Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, які підготували концертну програму «У родинному колі».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 7 + 5.

^Вгору