ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

На побачення з героїчним минулим

24.09.2018

22 вересня 2018 року вихованці комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю здійснили екскурсійну поїздку до м. Конотоп та с. Шаповалівка Конотопського району «Конотопська битва» у межах реалізації проекту «Козацька слава Сумщини» за фінансової підтримки управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

Під час подорожі діти ознайомилися з основними віхами історії козацтва Конотопщини, відвідали Конотопський краєзнавчий музей.

Також учасники поїздки відвідали село Шаповалівка, де у 1659 року відбулася битва між військами гетьмана Івана Виговського та Кримського каганату з одного боку і московським військом з іншого. Ця битва була не лише одним із ключових епізодів російсько-української війни 1658-59 років, а й вважаюється однією з найбільших військових перемог українських козаків.

Діти вшанували пам’ять героїв Конотопської битви та гетьмана Івана Виговського, серцем і душею доторкнулися до героїчної сторінки української історії.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 9 + 5.

^Вгору