ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

На шляху до зірок

19.10.2017

12 – 14 жовтня 2017 у місті Шостка проходили відкриті Всеукраїнські змагання з ракетомодельного спорту, останній етап Кубку України – кубок «Закриття сезону».

В змаганнях приймали участь спортсмени з Дніпра, Маріуполя, Запоріжжя та інших міст України.

Від Сумської області було дві команди: Глухівського міського центру позашкільної освіти (МЦПО) у складі: Марини Кикелі, Дмитра Холодьона, Крістіни Дудченко, Данііла Васильченка і Даніїла Толстого; та Національного університету імені Олександра Довженка (ГНПУ) у складі : Яни Сердюк, Богдана Нікітіна, Анни Амеліної, Євгена Омельченка та Альони Овсієнко.

І якщо моделісти МЦПО постійні учасники таких змагань, то команда студентів ГНПУ приймала участь у таких змаганнях вперше.

Всі учасники виступали в класі моделей S6А - паперові моделі з спеціальними стрічками, які вистрілюють з парашутнього відсіку після її взльоту, що дозволяє зменшити час спуску ракети (найкращий результат 180 секунд). Всього в цьому класі виступало 40 спортсменів.

І результати були чудовими. Марина Кикеля виборола дві нагороди І місце і золоту медаль серед юніорів та ІІ місце і срібну медаль серед дорослих, Дмитро Холодьон – ІІ місце і срібну медаль серед юніорів та ІІІ місце і бронзову медаль серед спортсменів, Крістіна Дудченко виборола ІІІ місце і бронзову медаль серед юніорів та посіла сьому сходинку турнірної таблиці серед спортсменів, Данііл Васильченко – четверте місце серед юніорів та восьма сходинка серед спортсменів, Даніїл Толстий, наймолодший учасник змагань – шосте місце серед юніорів та одинадцяте серед спортсменів.

В загальному заліку серед юніорів команда Глухівського міського центру позашкільної освіти посіла першу сходинку змагань за отримала кубок та диплом.

Серед спортсменів загальнокомандний залік не проводився.

Команда Глухівського Національного університету імені Олександра Довженка виступаючи вперше, показала теж непоганий результат. Всі спортсмени утримались в середині турнірної таблиці: Яна Сердюк – дванадцята, Богдан Нікітін – п’ятнадцятий, Анна Амеліна – шістнадцята, Євген Омельченко – двадцять третій, Альона Овсієнко – двадцять четверта.

Готував команди, у рамках співпраці МЦПО та ГНПУ майстер спорту, керівник ракетомодельного гуртка Андрій Журенко.

Вітаємо глухівчан з результативним виступом та вдалим дебютом і побажаємо успіхів в наступному році.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 7 + 5.

^Вгору