ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Нові горизонти перед слухачами Сумського територіального відділення МАН України

22.05.2012

Мала академія наук України відкриває нові горизонти перед талановитою науковою зміною. Так, нещодавно Потапенко Катя, дійсний член Сумського територіального відділення МАН, слухач секцій математики та інформаційних наук брала участь у Міжнародному проекті, а саме у навчально-пізнавальній поїздці до науково-освітніх закладів Німеччини (у межах освітнього проекту «Міжнародний дитячий університет».

Катя поділилася з нами своїми враженнями: «Це було неймовірно вражаючою несподіванкою, коли мені запропонували відвідати Німеччину. Я висловлюю просто величезну вдячність Малій академії наук за наданий мені такий шанс і незабутню подорож.

Отже, Німеччина. Мюнхен. По прибуттю до міста вразив яскравий і досить помітний контраст зі звичними місцями. Надзвичайно чисто, не зважаючи на велику заселеність території. Аеропорт знаходиться поза містом, як і інші великі промислові об’єкти, зокрема фабрика BMW. Коли ми прибули до центру, вразили вузенькі вулички, на яких був досить безпроблемний рух. На тротуарах – спеціально відділена територія для велосипедистів. Наш автобус швидко добрався до пункту призначення. Групу люб’язно прийняли керівники Німецького музею і оселили в гуртожитку при ньому. Неймовірно насичена та різнобарвна програма не дозволяла нам нудьгувати. Весь час використовувався продуктивно, у безперервному русі та здобуванні нових знань, а головне – безцінної практики іноземної мови. Варто зазначити, що німці чудово володіють англійською мовою і без особливих перешкод вільно спілкуються нею. Перші дні були проведені в дослідженні, як виявилося, безкрайого Deutches Museum (понад 60 відділень виставок на площі понад 51000 квадратних метрів). Він був дійсно безкраїм… Нам проводили цікаві екскурсії, читали захоплюючі лекції, показували експерименти, що до цього можна було побачити лише на екрані телевізора чи комп’ютера. В останній день ми мали трохи вільного часу, щоб самостійно пройтися по виставках, які нам більше всього сподобалися. Неймовірним і контрастним у порівнянні з вітчизняними музеями є можливість доторкнутися до усіх експонатів і самостійно вивчити їх будову та функції відповідно до електронних вказівок. У музеї використані найновітніші технології, включаючи Touch Screen, яким обладнані експонати за склом. (Натискаючи на поверхню скла над предметом, автоматично включається його підсвічування, а на екран, розміщений біля нього, виводиться короткий опис із зображеннями та відео – чи аудіоматеріалами). Ми також відвідали музей автомобілів, в якому докладно висвітлена історія автівок, а також потягів та взагалі будь-яких засобів пересування від минулого до нашого часу. Були присутні наглядні макети та симулятори карет, потягів з паровим двигуном, на яких нас люб’язно покатали. Ми не могли відмовити собі в захоплюючій оглядовій екскурсії містом, під час якої дізналися багато цікавого про культуру та історію Мюнхену. Кожен вечір наша група присвячувала прогулянкам вечірніми вуличками.

За цей час я знайшла собі нових друзів, з якими чудово провела відведений нам час. Ще раз хочу висловити щиру подяку Малій Академії Наук, Сумському територіальному відділенню за наданий унікальний шанс і світ подивитися й себе показати…»

А з поверненням на Батьківщину на Катю чекали нові випробування: участь у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Слід зазначити, що ці випробування вона пройшла на відмінно, посівши перше місце на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у відділенні комп’ютерних наук, секція Internet та Web дизайн. Беручи участь у ІІІ етапі конкурсу-захисту з роботою «Побудова вебометричного рейтингу українських шкіл за допомогою технологій Web Mining», члени журі Прокудіна Ірина Іванівна, старший викладач кафедри електроніки та обчислювальної техніки Національного транспортного університету; Гладун Анатолій Ясонович, завідувач відділу Міжнародного науково-навчального центру Інформаційних технологій та систем НАН та МОН України, кандидат технічних наук; Миронова Вікторія Леонідівна, старший викладач кафедри інформаційних систем і технологій Національного транспортного університету, кандидат технічних наук; Мосійчук Віталій Сергійович, старший викладач кафедри радіоприймання та оброблення сигналів радіофізичного факультету Національного технічного університету Національного технічного університету України «КПІ», кандидат технічних наук, зауважили що ця тема дослідження є надзвичайно актуальною та відмітили, як зразок, презентацію наукової роботи. За результатами заочного оцінювання наукової роботи, написання контрольної роботи та захисту науково-дослідницької роботи Потапенко Катерина зайняла друге місце. Вітаємо Катю і бажаємо подальших успіхів і перемог!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 9 й 6.

^Вгору