ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласна краєзнавча конференція «У світі краєзнавчих відкриттів»

11.12.2012

З метою підбиття підсумків роботи пошукових загонів за напрямами всеукраїнських туристсько-краєзнавчих експедицій, поглиблення знань учасників конференції з історичних і природознавчих дисциплін, виховання в учнівської молоді дбайливого ставлення до духовних надбань і природи рідного краю у грудні 2012 року на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю було проведено обласну краєзнавчу конференцію учнівської молоді «У світі краєзнавчих відкриттів».

У роботі конференції взяли участь 50 кращих юних краєзнавців загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів області.

Під час конференції працювали секції:

  • за напрямом Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл України»;
  • за напрямом Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»;

Доповіді та повідомлення учасників конференції виділялися змістовністю, глибиною розкриття тематики досліджень, актуальністю.

У своїх доповідях діти розкрили маловідомі сторінки історичного минулого нашого краю, розповіли про діяльність видатних особистостей Сумщини, звернули увагу на зв'язок сьогодення зі стародавніми поселеннями на території Сумщини, було відмічено, що культурна спадщина Сумщини, є невід'ємною частиною світового культурного надбання.

За напрямом Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» переможцями стали: Шатій Роман, учень Ковтунівського НВК Шосткинського р-ну, Токаренко Марина, учениця Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ст. Сумського р-ну, Білик Інна, учениця Ярошівського НВК Роменського р-ну.

За напрямом Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл України» - переможцями стали: Сірик Олександр, учень Капустянської ЗОШ І-ІІІ ст. Липоводолинського р-ну, Пилипенко Альона, вихованка Конотопського ЦПР, Івченко Анна, вихованка Білопільського ЦДЮТ. Всі переможці нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.

Членами журі були відзначені Черниш Аделіна, учениця Жовтневого НВК Охтирського району та Мовенко Юрій вихованець Тростянецького районного палацу дітей та юнацтва.

Для керівників гуртків було проведено семінар «Мультимедійні технології в роботі гуртків екскурсійно-краєзнавчого напряму». Під час роботи якого було розглянуто питання використання новітніх форм та методів роботи в позашкіллі та підведено підсумки обласного етапу Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина – Україна».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 6?

^Вгору