ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний фестиваль мистецтв «Перлини нашої душі»

27.11.2012

21 листопада 2012 року на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся традиційний обласний фестиваль мистецтв «Перлини нашої душі». У цьому році робота фестивалю була організована за напрямами: писанкарство, соломоплетіння, плетіння з рогозу

У заході взяли участь 40 юних майстрів народних ремесел – вихованців, учнів позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів області.

Під час фестивалю відбулися презентації діяльності творчих об’єднань, майстер-класи, круглий стіл за участю членів журі, майстрів народних ремесел, керівників гурткової роботи.

У рамках фестивалю було організовано виставку творчих досягнень юних майстрів народних ремесел, які представили на розгляд присутніх близько 150 власних творчих робіт. Слід зазначити, що роботи учасників фестивалю характеризуються високим рівнем виконавчої майстерності.

На думку досвідчених митців, на особливу увагу заслуговують роботи вихованців Шосткинського центру естетичного виховання Кайнари Юлії та Прокопко Марії; Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості Вялкова Євгена та Калініченко Віталіни; Конотопської санаторної школи-інтернат Дроздовського Любомира; Тростянецького палацу дітей та юнацтва Левченко Світлани, Яценка Олександра, Городової Анни; Білопільського центру дитячої та юнацької творчості Рєзнікової Аліни; Охтирського центру дитячої та юнацької творчості Сіденко Аліни, Шейко Анастасії; Недригайлівського районного будинку дитячої та юнацької творчості Коломієць Руслани, Горбащенко Олени.

Найменша учасниця заходу Харланова Валерія (8 років), вихованка Сумського палацу дітей та юнацтва, у номінації писанкарство, зайняла перше місце.

Учасники фестивалю обмінювалися досвідом, активно спілкувалися з членами журі, у складі якого працювали заступник директора Сумської художньої школи Любов Олександрівна Михайленко та завідуюча відділом цього навчального закладу Ярослава Юріївна Мудрова.

На часі юні майстри готуються до обласного заочного конкурсу «Український сувенір».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 6.

^Вгору