ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний фестиваль мистецтв «Перлини нашої душі»

25.11.2011

18 листопада 2011 року на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся обласний фестиваль мистецтв «Перлини нашої душі». Робота фестивалю була організована за напрямами: традиційне регіональне ткацтво, декоративно-художій розпис.

До участі в заході залучилось 38 юних майстрів народних ремесел – вихованців, учнів позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів області.

Під час фестивалю відбулися презентації діяльності творчих об’єднань, гурткових колективів, майстер-класи, круглі столи за участю членів журі, майстрів народних ремесел, керівників гурткової роботи.

Учасники фестивалю взяли участь у виставці, представивши вироби, декоровані розписом, а саме: предмети одягу, панно, картини, дощечки, а також серветки, скатертини, рушники, пояси, що виготовлені в техніці традиційного ткацтва.

Конкурсну програму було організовано за двома напрямами в шести номінаціях. Журі оцінювало якість і вправність роботи учасників під час роботи творчої майстерні. Перше місце у номінації багаторемізне підніжкове ткацтво вибороли вихованки Шосткинського районного будинку дитячої та юнацької творчості Стасьок Катерина і Гамалєй Марина. За результатами конкурсної програми в номінації перебірне ткацтво полотняного переплетіння першість завоювала Подибайло Катерина, вихованка Білопільського районного центру дитячої та юнацької творчості.

Подольський Ярослав, вихованець Лебединської станції юних техніків, отримав ГРАН-ПРІ фестивалю в номінації живопис по дереву, в молодшій віковій групі. Ярослав представив на виставку панно й тарелі, декоровані живописом на історичну тематику, а також вправно продемонстрував техніку роботи на творчій майстерні.

У старшій віковій категорії ГРАН-ПРІ фестивалю виборола вихованка зразкової образотворчої студії «Веселка», Тростянецького палацу дітей та юнацтва Назаренко Катерина. Члени журі відмітили високий рівень техніки виконання розпису, довершеність композиційних рішень та авторський почерк переможниці фестивалю.

У номінації «Розпис на склі» перше місце здобула Калачнікова Ганна, вихованка Путивльського центру позашкільної роботи. Ганна прикрашає розписом скляні декоративні та побутові предмети, які продемонструвала під час виставки робіт та майстер - класу.

Переможцями конкурсної програми фестивалю також стали: Борисенко Діана, вихованка Липоводолинського будинку дітей та юнацтва, Кириленко Павло з Білопільського районного центру дитячої та юнацької творчості, а також Сайко Анна, вихованка Тростянецького палацу дітей та юнацтва.

У конкурсній програмі серед керівників гурткової роботи в номінації «Розпис» перше місце здобула Шведенко Яна Сергіївна з Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості.

Макаренко Сергій Миколайович, керівник гурткової роботи Шосткинського районного будинку дитячої та юнацької творчості продемонстрував учасникам заходу та членам журі театралізовану презентацію діяльності гуртка «Художнє ткацтво» і музею льону і ткацтва «Берегиня», Миронівського навчально-виховного комплексу, що опікується збереженням та відтворенням регіонального мистецтва ткацтва. Ця презентація отримала найбільше схвальних відгуків у присутніх.

Журі відмітило високий рівень підготовки до участі в заході вихованців Сумського палацу дітей та юнацтва, Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості, Лебединської станції юних техніків, Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Путивльського центру позашкільної роботи, Тростянецького палацу дітей та юнацтва, Білопільського районного центру дитячої та юнацької творчості, Шосткинського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Охтирського районного центру дитячої та юнацької творчості, Буринського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Липоводолинського будинку дітей та юнацтва.

На часі юні майстри готуються до обласного заочного конкурсу іграшок-сувенірів «Різдвяний янгол».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 3 й 6.

^Вгору