ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний конкурс творчо обдарованих дітей та підлітків «Чарівні барви Сумщини»

03.04.2012

27 березня 2012 року на базі ОЦПО та РТМ відбувся традиційний обласний конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини».

У заході взяли участь 60 вихованців позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів. У цьому році роботу конкурсу було організовано за напрямами: кераміка, писанкарство, український рушник, витинання, народна лялька, плетіння з природних матеріалів, оберіг, паперопластика.

Конкурсанти продемонстрували практичні навички та вміння, працюючи у творчих майстернях. Також учасники заходу представили на розгляд журі свої творчі доробки (близько 200 робіт). Найкращі результати показали вихованці Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості, Липоводолинського районного будинку дітей та юнацтва, Сумського палацу дітей та юнацтва, Конотопського районного центру позашкільної роботи, Сумського районного будинку дітей та юнацтва, Шосткинського центру естетичного виховання, Тростянецького районного палацу дітей та юнацтва, Білопільського центру дитячої та юнацької творчості, Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Конотопського центру дитячої та юнацької творчості, Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості, Сумського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Роменського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Учасники заходу обмінялися досвідом, поспілкувалися з членами журі, у складі якого працювали майстер народної творчості Тамара Андріївна Ісайкіна, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, керівник гуртка-методист Сумського ОЦПО та РТМ Світлана Василівна Фільок, заступник директора Сумської художньої школи Любов Олександрівна Михайленко, завідуюча відділом дизайну Сумської художньої школи Ольга Михайлівна Переяслова.

Переможці та призери конкурсу були нагороджені грамотами Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Найбільш чисельною була номінація «Паперопластика». Малочисельними залишаються номінації «Писанкарство» та «Кераміка». Організатори конкурсу наголошують на необхідності залучення учнівської молоді до відродження регіональних мистецьких традицій.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 2 й 6.

^Вгору