ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний семінар-практикум керівників гуртків авіа- та ракетомоделювання

23.11.2016

17-18 листопада 2016 року на базі Конотопського міського центру дитячо-юнацької творчості відбувся обласний семінар-практикум керівників гуртків авіа- та ракето моделювання.

В роботі семінару взяли участь 20 педагогів з 11 позашкільних навчальних закладів, зокрема Комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Кролевецька районна станція юних техніків, Глухівський міський центр позашкільної освіти Глухівської міської ради, Комунальний заклад Путивльської районної ради Сумської області – районний центр позашкільної роботи, Роменського міського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Охтирського міського центру позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді, Менська районна станція юних техніків (Чернігівська область), Шосткинська міська станція юних техніків, Мала повітряна академія м. Київ, Прилуцький міський центр науково-технічної творчості, Конотопський міський центр дитячо-юнацької творчості, Конотопська міська станція юних техніків.

На відкритті семінару з вітальним словом виступив завідувач науково-технічним відділом обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю – Статівка Сергій Олексійович, який окреслив основні питання сучасного стану науково-технічного напряму позашкільної освіти, а також доповів про успіхи вихованців позашкільних навчальних закладів області на обласному та всеукраїнському рівнях в авіа- та ракетомоделюванні. Кращих педагогів області було нагороджено подяками Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю за якісну підготовку вихованців до участі у обласних та всеукраїнських змаганнях.

На семінарі було розглянуто перспективи розвитку гуртків спортивно-технічного профілю в Сумській області у 2016-2017 навчальному році, хід виконання календарного плану проведення змагань з авіа- та ракето модельного спорту в області, визначення місць проведення обласних змагань, а також підготовку збірної команди області до участі у Всеукраїнських змаганнях з авіа- та ракето модельного спорту.

Практична частина семінару-практикуму продовжувалась проведенням відповідних секційних засідань, куратором яких був Коломієць Микола Олександрович, керівник гуртка обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. На секціях обговорювалися питання організації та проведення змагань з технічних видів спорту, програмно-методичного забезпечення навчально-виховного процесу. Також обговорювались правила проведення всеукраїнських змагань, зміни і доповнення до них та ряд інших поточних питань.

Учасниками семінару було опрацьовано багато нагальних питань по кожному з напрямів роботи, відбувся обмін досвідом, який був надзвичайно конструктивним та дієвим.

Другий день семінару розпочався з ліричного відступу у виконанні Солов’я Олександра Володимировича, який зачитав свого вірша:

Легенду про Ікара знаєм,
Він з пір’я крила змайстрував
І з азартом молодецьким
В небо високо злітав.
Та людство з мрією літати
Не розлучалось крізь віки
І навчилося будувати
Планери і літаки.
І нині авіамоделі
Виготовляють залюбки
Як дорослії спортсмени
Так і звісно юнаки.
Дітей мрії окриляють
Їм притаманний романтизм
Ми мусим розвивати творчість
З ім’ям прекрасним «моделізм»

Керівник гуртка Соловей О.В. також ознайомив гостей з роботою гуртка авіамоделювання Конотопського центру дитячо-юнацької творчості та презентував кращі моделі планерів які виготовили вихованці.

Учасники семінару розглянули та затвердили календарний план проведення змагань з авіамодельного та ракетомодельного спорту в Сумській області на 2017 рік.

З інформацією про перспективи співробітництва у 2017 році з Федерацією авіамодельного спорту Сумської області, виступив голова громадської організації Осадчий Ігор Олегович.

За підсумками роботи обласного семінару були прийняті рішення:

1. Змінити в умовах проведення обласних змагань з авіамоделювання:

- в рамках проведення обласних змагань з авіамоделювання в 2017 році до категорії вільнолітаючих моделей додати радіокеровані моделі, як окремий клас;

- від кожного навчального закладу у змаганнях може приймати участь лише одна команда (за «Великий кубок»), «Юніорський кубок» – кількість команд не обмежена.

2. Запланувати на 2018 рік проведення обласних змагань з повітряного бою

F-2-D (в залежності від кворуму учасників на Кубку Конотопської СЮТ

в 2017 році).

3. Сформувати оргкомітет та суддівську колегію по допомозі в підготовці та проведенні Всеукраїнських змагань учнівської молоді з авіамодельного спорту (вільнолітаючі моделі) в 2017 році у м. Конотоп (червень-липень) (з числа керівників гуртків авіамоделювання районних, міських позашкільних навчальних закладів Сумської області).

4. Керівникам гуртків:

- активізувати роботу по підготовці вихованців до роботи з моделями літаків з поршневим двигуном F-1-Р;

- звернути увагу на запровадження нового класу моделей літаків з електричним двигуном F-1-S, F-1-Q (таймерна модель).

5. Довести до відома керівників гуртків про проведення в 2017 році, в рамках Кубка Малої повітряної академії, 20-25 липня 2017 року – Кубка України серед юнаків з радіокерованих моделей в категоріях F-3-K, F-3-K mini, F-3-J, F-5-J. Місце проведення змагання с.Озаричі Конотопського району.

6. Запланувати проведення навчально-тренувального збору для підготовки та формування складу обласної збірної команди для участі у Всеукраїнських змаганнях з авіамоделювання.

7. Постановили:

- призначити головою обласного методичного об’єднання гуртків авіамодельного напряму Коломійця Миколу Олександровича, керівника гуртка обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю;

- призначити головою обласного методичного об’єднання гуртків ракетомодельного напряму Небелицю Євгена Васильвича, керівника гуртка Шосткинської міської станції юних техніків.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 2 й 9.

^Вгору