ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний семінар-вебінар «Науково-методичне забезпечення організації пошуково-дослідницької діяльності учнів-членів Малої академії наук України»

20.12.2016

З метою надання методичної допомоги педагогам загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів у написанні та оформленні науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН та підготовки їх до участі у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту 14 грудня 2016 року відбувся семінар-вебінар «Науково-методичне забезпечення організації пошуково-дослідницької діяльності учнів-членів Малої академії наук України».

Семінар-вебінар організовано Комунальним закладом Сумської обласної ради – обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю на базі Сумського державного університету.

До участі у семінарі долучилося 39 навчальних закладів та педагогів області, зокрема з міст Шостка, Глухів, Конотоп, Лебедин, Путивль, Охтирка, Ромни, Суми, Білопілля та Тростянець, а також з Великописарівського, Серединобудського та Сумського районів.

Герасименко О.В., завідувач дослідницько-експериментальним відділом обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю виступила з вітальним словом та ознайомила учасників програмою семінару.

З особливостями написання науково-дослідницьких робіт у відділеннях фізики та астрономії, технічних наук ознайомив Зимак Ю.А., начальник відділу довузівської підготовки, кандидат технічних наук, доцент кафедри загальної та теоретичної фізики Сумського державного університету.

Гончаренко Л.Л., науковий консультант Сумського територіального відділення МАН України, кандидат історичних наук, доцент кафедри права та міжнародних відносин Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка, ознайомив з принципами написання та оформленням науково-дослідницьких робіт з історії України, історичного краєзнавства, всесвітньої історії.

Міронець Л.П., кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології та загальної біології Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка, аналізувала тонкощі написання науково-дослідницьких робіт у відділеннях хімії та біології.

Азаренкова А.І., науковий консультант Сумського територіального відділення МАН України, заслужений учитель України, підготувала ґрунтовну презентацію щодо роботи з обдарованими дітьми над дослідженням, правил оформлення робіт та презентації наукових здобутків, а також участі слухачів у всеукраїнських та міжнародних конкурсах Малої академії наук України.

Як написати науково-дослідницьку роботу з української літератури пояснювала Владимирова В.М., науковий консультант Сумського територіального відділення МАН України, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 2 і 5?

^Вгору