ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Оздоровча кампанія для слухачів МАН

27.07.2016

З 11 по 24 липня 2016 року Комунальним закладом Сумської обласної ради - обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю організовано оздоровчу кампанію для слухачів Сумського територіального відділення Малої академії наук України, призерів та переможців обласних та всеукраїнських конкурсів дослідницького спрямування. Відпочинок дітей проходить на базі Державного позашкільного закладу – дитячого закладу санаторного типу «Ровесник».

Протягом 14 днів юним дослідникам пропонується цікава змістовна програма та якісний відпочинок. Кожен може обрати заняття за власними уподобаннями.

Науковими консультантами МАН для шанувальників природничих наук проведено практичні заняття на базі лабораторії Інституту прикладної фізики НАН України та Сумського регіонального науково-навчального центру ендоскопічних методів дослідження та малоінвазивної хірургії Медичного інституту СумДУ, екскурсію до Зеленогайського археологічного комплексу. Манівці, які обрали гуманітарний напрям, відвідали заняття на базі Сумської міської ради та вивчали Сумщину в контексті літературної епохи періоду ХІХ ст. в музеї А. П. Чехова.

Ще одним цікавим доповненням до відпочинку стала низка розважально-інтелектуальних заходів, проведених педагогами дослідницько-експериментального відділу: математичний брейн-ринг, літературні читання, філософські дебати, гра «Ерудит», інтелектуальний квест «Per aspera ad astra», географічний футбол. Також тренерами військово-історичного клубу «Тамерлан» для вихованців було проведено практичне заняття з історичної реконструкції середньовічного бою.

Яскравою сторінкою дитячого відпочинку став приїзд співробітників та експертів лабораторії «MANLAB» Національного центру «Мала академія наук України». Команда науковців, під керівництвом завідувача відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігоря Чернецького, протягом трьох днів працювала з юними дослідниками. Дітям було презентовано сучасні цифрові вимірювальні системи та комплекси, які є в арсеналі «MANLAB», проведено нічний Астрофест.

Манівці провели обстеження природнього водного об’єкту - р. Псел. На початку учні здійснили забір проб води на різних ділянках річки: до міста, поблизу міського пляжу та за містом поруч з очисними спорудами. Потім проводився аналіз води, який проходив під керівництвом і за методиками, розробленими молодшим науковим співробітником відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ», Євгеном Шаповалом.

Ще одним спектром дослідження була геологічна та мінералогічна розвідка, яку здійснювали манівці в околицях оздоровчого комплексу «Ровесник» під керівництвом наукового співробітника відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Євгенія Пащенка.

Проведена робота, перш за все, дала змогу учням долучитися до науки і випробувати себе як дослідників природних об’єктів рідного краю. Упевнені, цей відпочинок школярі згадуватимуть ще довго і з теплом у душі.

Висловлюємо подяку завідувачу відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігорю Чернецькому та його команді за допомогу в проведенні заходу та сприяння в популяризації наукової освіти, яку пропагує Мала академія наук України.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 1?

^Вгору