ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ПЕРШИЙ В СНГ І ТРЕТІЙ В СВІТІ

28.04.2016

16-22 квітня 2016 року у Румунії у м. Клуж-Напока відбулася XXIII Міжнародна конференція молодих вчених “ICYS-2016».

Одинадцять юних дослідників, учнів 9-10 класів із різних регіонів України, які стали переможцями національного конкурсного відбору представляли свої роботи на Міжнародній конференції молодих вчених “ICYS-2016».

Понад 150 школярів із 28 країн світу стали її учасниками. На конференції було представлено 129 індивідуальних та колективних наукових проектів із різних галузей знань.

Під час проведення змагань юні дослідники отримали відгуки на свої наукові відкриття від міжнародного журі, до складу якого входили видатні науковці світу.Серед членів журі цього року – відомі вчені, викладачі та провідні фахівці наукових університетів, серед яких Maciej Kolvas (Польща) – голова журі в секції фізики; Adrian Petrusel (Румунія) – голова журі в секції математики; Alexander Urban (Німеччина) – голова журі в секції екології середовища; Jan Marijnissen (Нідерланди) – голова журі в секції екології життя; Пауль Пшенічка (Україна) – голова журі секції комп’ютерні технології та інженерія, Syailendra Harapan (Індонезія) – голова журі постерної презентації та ін.

Організаторами поїздки українських школярів стали Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Національний центр «Мала академія наук України» за підтримки Інституту обдарованої дитини Національної Академії педагогічних наук України, наукового товариства «Квазар» м. Чернівці.

За результатами Міжнародної конференції молодих вчених «ICYS-2016» команда українських молодих науковців здобула вісім високих нагород, а саме: дві срібні і п’ять бронзових медалей.

Слід зауважити, що одну бронзу на Сумщину привіз Безмен Андрій, учень 10 класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7, дійсний член Сумського територіального відділення МАН України, який виступав у секції «Інженерія» з науковою роботою «Високо-економічний, термосифонний кондиціонер «Cheap Cold»».

Нагадаємо, що дану роботу за 2015-2016 навчальний рік було двічі визнано переможцем на всеукраїнських конкурсах, а саме на VІ Всеукраїнській науково-технічній виставці молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» та Всеукраїнському конкурсі юних раціоналізаторів та винахідників і визначено кращою в СНГ на ХХ Білоруській конференції учнів.

Хочеться висловити слова подяки за якісну підготовку Андрія до Міжнародної конференції Лопаткіну Роману Юрійовичу, науковому керівнику Сумського територіального відділення МАН України, кандидату фізико-математичних наук, завідувачу науково-дослідного центру навчально-наукових приладів Інституту прикладної фізики Національної академії наук України, науковим співробітникам Інституту та педагогам Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Переможці XXIII Міжнародної конференції молодих вчених “ICYS-2016» отримали сертифікати та цінні подарунки.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 9?

^Вгору