ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Прес-анонс. Краєзнавчий квест учнівської молоді «Намисто Слобожанщини»

16.05.2013

Організатори квесту: управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

З метою виховання в дітей і молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, формування зацікавленості до вивчення історико-культурного надбання українського народу з 2011 року в області реалізується освітній проект «Рідна Сумщина».

Роботу учнівських і педагогічних колективів за завданнями проекту було спрямовано на подальший розвиток краєзнавчого руху на Сумщині, залучення учнів, вихованців, студентів навчальних закладів, дитячих, молодіжних громадських об'єднань до участі в дослідженні історико-культурної спадщини рідного краю.

У 2013 році для учасників першої вікової категорії (діти віком 3-9 років) проводяться організаційно-краєзнавчі заходи (тематичні ранки, народознавчі свята, піші переходи, екскурсії, ігрові програми тощо), спрямовані на впровадження ефективних форм краєзнавчої роботи з дітьми. Для учасників другої (діти віком 10-14 років) і третьої (учнівська молодь віком 15-17 років) вікових категорій проводиться краєзнавча вікторина з теми «Історія Сумщини від минулого до сьогодення» за такими напрямами:

- «Історичні події»;

- «Пам'ятки архітектури»;

- «Видатні земляки»;

- «Історико-культурні та природні заповідники».

З метою роботи за завданнями проекту буде організовано проведення низки заходів. Зокрема 22 травня цього року в обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбудеться обласний краєзнавчий квест «Намисто Слобожанщини» за участю учнів, вихованців загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів. Під час проведення квесту буде організовано виставку дитячих робіт з теми «Старовинні садиби».

Вихованці гуртків декоративно-ужиткового напряму представляють роботи із зображенням старовинних садиб, виконаних у різних техніках (квілінг, вишивка, аплікація, природні матеріали тощо).

Вихованці гуртків технічного напряму презентують макети старовинних садиб із різних матеріалів.

Вихованці гуртків, студій образотворчого мистецтва презентують роботи з теми «Старовинні садиби» у різних техніках.

Кращі роботи будуть виставлені на виставках, проведення яких планується в обласній державній адміністрації та муніципальній галереї міста Суми.

Краєзнавчий квест проходитиме в центральній частині м.Суми (вулиці Соборна, Воскресенська, площа Незалежності) і передбачає виконання завдань з теми «Історія Сумщини від минулого до сьогодення».

Учасники конференції будуть нагороджені грамотами, цінними подарунками.

Організаційно-методичне забезпечення проведення конференції здійснює Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 1 й 6.

^Вгору