ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Радо птахів зустрічаємо, в негоду їм допомагаємо

29.03.2013

26 березня в еколого-натуралістичному відділі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулося традиційне Свято зустрічі птахів. Всім відомо, що птахи захищають ліси, сади, сільськогосподарські культури від гусені та комах, милують і звеселяють людей своїм щебетанням-співом.

Ведучі, звертаючись до присутніх, наголосили, що птахам необхідна підтримка людини. Адже щоб з вирію повернутися до рідного краю, птахи долають тисячі кілометрів, переборюють холод і негоду. І все для того, аби на своєму привітному крилі принести людям теплу весну. Вихованці та педагоги жваво обговорювали «пташину» погоду, яка є нетиповою для цього періоду, ділилися своїми спостереженнями про крилатих помічників людини.

Під час проведення КВК «Наші пернаті друзі», команди-учасники показали високий рівень знань про орнітофауну нашої місцевості, презентували малюнки і поетичні твори про бджолоїдку звичайну – птаха 2013 року, демонстрували і розповідали про штучні гніздівлі, які вони виготовили для птахів.

Штучні гніздівлі, що були розвішені на території закладу, вже чекають своїх господарів. А до годівничок, які діти регулярно поповнюють кормом, зграйками прилітають підживитися птахи. Адже в період снігопадів і ожеледиці, годівнички є необхідною допомогою для наших пернатих друзів.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 6 й 4.

^Вгору