ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Щоденник Всеукраїнської фольклорно-етнографічної експедиції «Джерела творчості»

01.07.2011

8 день (27 червня)

У понеділок учасники Всеукраїнської фольклорно-етнографічної експедиції «Джерела творчості» прощалися з Путивльщиною. З сумом вони покидали гостинних господарів Путивльського районного центру позашкільної роботи. Діти дуже вдячні за цікаві заняття, екскурсії, гарний та змістовний відпочинок всім педагогам, які були разом з ними.

Та попереду вже у місті Суми юних науковців чекали нові зустрічі з практичним психологом Ксенію Олександрівою Геренко, психологом СОЦПО та РТМ, яка провела заняття за програмою соціально-психологічного тренінг-курсу «Творчість – шлях до успіху». На занятті діти активно та із задоволенням спілкувалися один з одним, розповідали про свої враження від перебування в Путивлі. Інтерактивні форми роботи, гарний настрій учасників сприяли створенню сприятливої атмосфери на занятті.

Довго чекали майбутні етнографи на зустріч з Надією Іванівною Кириленко, канд. філол. н., доцентом кафедри української літератури СДПУ ім. А.С.Макаренка, яка провела для них лекційне заняття «Фольклорна спадщина Сумщини». Під час заняття діти знову ділилися враженнями від перебування на Путивльщині, розповідали про власну фольклорно-етнографічну діяльність, із захватом переказували, як саме збирали фольклорний матеріал у селах Глухівського району.

У вільний від занять час діти брали участь у репетиціях святкових заходів, присвячених Дню Конституції України, працювали над власними проектами «Краєзнавство: пошук, подорожі, нові враження на все життя».

А ввечері діти відпочивали на конкурсно-розважальній програмі.

Ось так закінчився перший день другого тижня роботи Всеукраїнської фольклорно-етнографічної експедиції «Джерела творчості».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 8?

^Вгору