ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Щоденник Всеукраїнської фольклорно-етнографічної експедиції «Джерела творчості» та Всеукраїнської пошукової історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини»

04.07.2011

12 день (1 липня)

День розпочався з активної роботи учнів на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Цікаві практичні заняття, майстер-класи для них провела Гончаренко Олена Віталіївна, викладач кафедри ОТМ історії теорії музики та художньої культури СДПУ ім. А.С. Макаренка.

Учні розучували купальські пісні, хороводи, взяли участь у соціально-психологічному дослідженні. Результати анонімного анкетування виявились доволі цікавими: серед учасників експедиції переважає позитивний настрій, високий емоційний тонус, оптимізм, прагнення до активної діяльності та самоствердження. А 95 учасників на запитання «Хотіли б ви в подальшому брати участь у роботі Всеукраїнських експедицій МАН України?» дали відповідь «так».

Значній більшості майбутніх науковців настільки сподобалося перебування на Сумщині, що вони ще не раз би приїхали сюди, а деякі навіть і не сподівались, що навчання може бути таким цікавим. Особливу подяку діти висловлювали за цікаві екскурсії та заняття, спортивні змагання, різноманітні ігрові вечірні програми, відвідування філармонії та виїзди на природу.

Щодо настрою вихованців школи, то оптимізм, активність і бажання досягти гарних результатів є характерними майже для всіх.

Завершальною та пізнавально-красивою була історична реконструкція подій, описаних у пам’ятці давньоруської літератури «Слово о полку Ігоревім», яку підготовили слухачі МАН під керівництвом Кудінова Дмитра Валерійовича, канд. іст. н., доцента Сумського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників

Допомагали юним артистам у підготовці заходу члени Сумського військово-історичного клубу «Тамерлан»: Костянтин Наталуха, Костянтин Павленко, Сергій Стеценко.

Увечері учні відвідали Сумську обласну філармонію, де прослухали концерт органної музики у виконанні артистів філармонії. Емоції переповнювали не на жарт, і не зважаючи на різні музичні вподобання, майже всі були в захваті від живого спілкування з музикою.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 6 + 9.

^Вгору