ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Щоденник Всеукраїнської пошукової історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини»

24.06.2011

День четвертий (23 червня)

Відпочивши після навчально-розважальних подій середи, майбутні науковці розпочали четвертий день з відвідання до Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка. Учні прослухали лекції Кудінова Дмитра Валерійовича, канд. іст. н., доцент Сумського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників на тему «Розвиток краєзнавства на Сумщині» та Потапової Олени Богданівни, к. іст. н., доцента Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка на тему «Діяльність православних братств в Україні в ХІV – початку ХХ століття».

У другій половині дня були проведені заняття на базі Сумського обласного краєзнавчого музею «Свідки століть. Літературні скарби. (За матеріалами фондової колекції Сумського обласного краєзнавчого музею)», Іванової Віри Олексіївни, завідуючої відділом історії з найдавніших часів до ХІХ століття Сумського обласного краєзнавчого музею та «Суми і сумчани сто років тому», Опанасюк Олени Костянтинівни, наукового співробітника відділу науково-просвітницької роботи Сумського обласного краєзнавчого музею.

Після занять слухачі МАН відвідали Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Було організовано роботу в мережі Internet, майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва, дефіле. І дівчата, і хлопці з великим задоволенням взяли активну участь у виготовленні костюмів та репетиції історичної реконструкції.

Сповнені гарних вражень, позитивних емоцій і нових знань, слухачі МАН повернулися до вже рідного Сумського професійного хіміко-технологічного ліцею, з апетитом повечеряли та весело відпочили під час проведення культурно-розважальної програми.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 9 + 1.

^Вгору