ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Щоденник Всеукраїнської пошукової історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини»

22.06.2011

День другий (вівторок, 21 червня)

Ранок другого дня для вихованців Всеукраїнської пошукової історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини» розпочався з оглядової екскурсії по м. Суми та екскурсії до історико-краєзнавчого музею досліджень викладачів та співробітників Сумського державного університету. Учасників екскурсії вразила різноманітність музейних експонатів, а особливо етнографічний куточок, де представлені предмети побуту та український національний одяг.

З дорослою серйозністю та відповідальністю діти поставилися до навчального процесу. Цікавими та пізнавальними для них були лекції:

  • Вовка Олександра Володимировича, ст. викладача каф. історії України СДПУ ім. А.С. Макаренка за темою «Етнографія. Методи етнографічних досліджень»;
  • Улунової Анни Євгеніївни, канд. психолог. н., доцента Української академії банківської справи НБУ за темою «Психологія ефективного спілкування»;
  • Звягельського Віктора Борисовича, ст. н. співробітника в галузі історії України, к. філ. н., завідуючого Науково-дослідницьким центром історичного краєзнавства СумДУ за темою «Слово о полку Ігоревім» як історичне джерело».

На одному із занять був проведений творчий діалог за участю Гончаренка Анатолія Володимировича, к. іст. н, доцента, декана історичного факультету СДПУ ім. А.С. Макаренка, Звягельського Віктора Борисовича, ст. н. співробітника в галузі історії України, к. філ. н., завідуючого Науково-дослідницьким центром історичного краєзнавства СумДУ, Осадчого Євгена Миколайовича, к. іст. н., старшого наукового редактора групи «Звід пам’яток історії та культури України» при управлінні культури та туризму Сумської ОДА, під час якого юні науковці презентували свої дослідження з різних тем історії України та історичного краєзнавства:

  • Козіцька Маргарита, «Вінниця на початку ХХ століття» (Вінницька область);
  • Лісовий Іван, «Церковний розкол в Україні. Шлях до незалежності і визнання чи втрата духовної сутності церкви» (Вінницька область);
  • Філіпчук Ліліана «Видавнича діяльність ОУН і УПА» (Рівненська область);
  • Зарішняк Ольга, «Тернопільщина у період Наполеонівських війн» (Тернопільська область);
  • Теміров Богдан, «Богдан Хмельницький та Олівер Кромвель: дві постаті на тлі однієї епохи» (Донецька область);
  • Мельник Лідія, «Діяльність органів міського самоврядування Західної Волині у роки Першої світової війни».

Під час роботи творчих майстерень з декоративно-ужиткового мистецтва діти мали змогу проявити творчі здібності та створити елементи історичних костюмів до історичної реконструкції подій, описаних у пам’ятці давньоруської літератури «Слово о полку Ігоревім» власноруч.

Сповнені позитивних емоцій та задоволені, діти повернулися з творчих майстерень та стали активними учасниками культурно-розважальної програми. Під час проведення «Гінес-шоу» вихованці продемонстрували таланти, гідні Всесвітньої Книги рекордів Гінеса.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 6.

^Вгору