ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Школа ремесел

03.11.2011

27 жовтня 2011 року на базі ОЦПО та РТМ відбулася сесія обласної школи народних ремесел за напрямом «Традиційний народний костюм».

У роботі школи взяло участь 15 вихованців позашкільних закладів області. Учасники заходу прослухали лекції: «Традиційний український костюм», «Народна лялька як проекція регіонального костюму». З юними майстрами працювали: Яніна І.В., старший науковий співробітник Сумського художнього музею ім. Н. Онацького, яка презентувала дітям зразки слобожанського вбрання. Діти мали нагоду доторкнутися до історичних реліквій нашого краю.

Заслужений майстер народної творчості Кириченко Л.М. ознайомила слухачів школи зі зразками традиційних народних ляльок та їх оздобою. На творчій майстерні діти з великою зацікавленістю працювали над створенням ляльки-мотанки. Кожен учасник отримав завдання з дослідження та створення регіональної авторської ляльки.

Активними учасниками практичних занять, майстер-класів стали вихованці , Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості, Буринського будинку дитячої та юнацької творчості, Тростянецького палацу дітей та юнацтва, вихованці Сумського ОЦПО та РТМ.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 3.

^Вгору