ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Школа ремесел

06.03.2012

29 лютого 2012 року на базі ОЦПО та РТМ відбулася навчальна сесія обласної школи народних ремесел за напрямом «Традиційний народний костюм».

Активну участь у роботі школи взяло 20 вихованців позашкільних закладів області. Учасники заходу прослухали лекції: «Особливості крою жіночої сорочки Слобожанщини.», «Українська сорочка. Особливості оздоблення.». З юними майстрами працювала старший науковий співробітник Сумського художнього музею ім. Н. Онацького Яніна І. В., яка розповіла слухачам школи про традиційну вишивку Слобожанської сорочки, продемонструвала зразки слобожанського вбрання.

Майстер народної творчості Бабенко Н.В. ознайомила дітей зі зразками традиційних швів «низинка» та «лиштва». На творчій майстерні діти з великою зацікавленістю відпрацювали техніку виконання цих швів.

Досвідчені майстри вишивки Крючко Н.М. (Охтирський МЦДЮТ) та Кулібаба О.Д. (Тростянецький ПДЮ) презентували свою роботу з відтворення давніх швів, розповіли про пошуково-дослідницьку роботу з вивчення традиційної жіночої сорочки Слобожанщини.

Керівник народного художнього колективу дизайн-студії «АRT’elь moda» Ванєєва Л.О. презентувала доповідь з теми: «Відтворення мотивів традиційного крою та вишивки в сучасному дизайнерському одязі», а вихованці студії продемонстрували зразки колекцій «Солоха», «Лукава весна».

Активними учасниками практичних занять, майстер-класів стали вихованці Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості, Буринського будинку дитячої та юнацької творчості, Тростянецького палацу дітей та юнацтва, Сумського палацу дітей та юнацтва, Недригайлівського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Сумського районного будинку дітей та юнацтва, вихованці Сумського ОЦПО та РТМ.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 7 + 2.

^Вгору