ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Сумщина у Києві Шевченка вшанувала

09.04.2014

До знаменної дати 200-річчя Кобзаря в Україні відбувається низка заходів, присвячених його ювілею та творчості. Вихованці позашкільних навчальних закладів Сумщини мають не аби яку можливість доторкнутися до творчості Тараса Шевченка.

Відповідно до плану заходів УДЦПО та МОН України на 2014 рік, 4-6 квітня на базі Українського державного центру позашкільної освіти був проведений конкурс читців до 200 річного ювілею з дня народження Т.Г.Шевченка.

Сумщину представляли вихованці народного театру юних «Шпаківня» (комунальний заклад Сумський Палац дітей та юнацтва), керівник Світлана Олександрівна Загоняйко та зразкового театрального колективу «Дзеркало» (Центр естетичного виховання Шосткинської міської ради Сумської області) Світлана Петрівна Разломова.

   

Понад 100 юних майстрів художнього слова з усієї України демонстрували свої досягнення у високохудожньому читанні творів Шевченка. Компетентне журі відчайдушно намагалося виявити найкращих. До складу якого ввійшли професійні актори та режисери, на чолі – професор, викладач кафедри акторського мистецтва Київського Національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, народна артистка України Зимня Валентина Іванівна.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ:

Старша вікова група

  • дипломант І ступеня – Євген Кротов, вихованець зразкового театрального колективу «Дзеркало»;

Середня вікова група

  • дипломант ІІ ступеня – Маргарита Замицька, вихованка народного театру юних «Шпаківня»;
  • дипломант ІІІ ступеня – Катерина Підопригора, вихованка народного театру юних «Шпаківня»;

Молодша вікова група

  • дипломант ІІІ ступеня – В’ячеслав Лут, вихованець народного театру юних «Шпаківня».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 6.

^Вгору