ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Світ стає щасливішим!

23.11.2017

Цікавим видався для вихованців Центру минулий тиждень, адже це був Тиждень толерантності. «Толерантність – це те, що робить можливим мир і веде від культури війни до культури миру» – так записано в Декларації принципів толерантності, ухваленій на Генеральній Конференції ЮНЕСКО в 1995 році.

Упродовж Тижня вихованців гуртків брали участь у тренінгах, навчалися розуміти тих, хто поряд, помічати позитивні якості в собі та однолітках, здобували навички толерантного спілкування.

Батьки під час зустрічей в батьківському клубі «Родина» говорили про любов, як основу міцної сім’ї, навчалися способам передачі любові, навичкам конструктивної взаємодії з дітьми. Спілкування було невимушеним і ефективним.

А члени Клубу любителів психології провели дослідження серед вихованців, педагогів і батьків. Їх цікавило питання «Що таке щастя?».

І хоча відповіді були різні, усі вони були правильними.

Діти говорили проте, що щастя - це коли живеш під мирним небом, маєш багато друзів, сім’ю, чудовий відпочинок, гарну успішність, цікаві заняття, можливість купити те, що бажаєш.

Дорослі почуваються щасливими, коли мають роботу, відпочинок, достаток, приємні враження, спокій в державі і спокій у сім’ї.

Діти довго розмірковували над відповідями, Не залишилася без уваги і відповідь директора Центру Тихенко Лариси Володимирівни: «Щастя – це коли тебе розуміють».

- Чому не завжди люди розуміють один-одного? Що слід зробити, щоб у житті було менше конфліктів, щоб люди розумілися між собою й навчилися вирішувати проблеми мирним шляхом?

Відповідь на ці питання діти оформили на сторінках Психологічної газети: «Хочеш зробити життя щасливішим - стань толерантною людиною!».

Швидко промайнув Тиждень, та ми переконані, що вихованці, їх батьки і педагоги стали більш толерантними, а наш світ став трохи щасливішим.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 3.

^Вгору