ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Тиждень психології – свято душі

14.06.2011

З 16 по 20 травня вихованці ОЦПО та РТМ, їх батьки та педагоги мали можливість взяти участь у заходах Тижня психології, який проводиться традиційно навесні з нагоди святкування Всесвітнього дня психології.

Кожен день Тижня психології був присвячений конкретній темі та заходам, що допомагали ближче познайомитись з незвичайною наукою психологією, пізнати себе та цікаво і з користю провести час. Вихованці, їх батьки і педагоги щодня знайомилися з цікавою інформацією психологічного змісту, що відповідала зазначеній темі дня.

Тема дня «Поглянь на себе» відкрила Тиждень психології. Вихованці молодшого і середнього шкільного віку взяли участь у психологічній грі «Пізнай себе». Дошкільнята з радістю погралися у гру «Знайомтесь, - це я!», що сприяла створенню адекватної самооцінки та покращила настрій малюкам.

Результати опитування дітей старшого шкільного віку на тему «Якби я міг змінити світ» були розміщені у черговому випуску Психологічної газети та привертали увагу оригінальністю та розсудливістю відповідей.

Другий і третій день були присвячені темам «Цінності життя» і «Обираємо гурток – обираємо професію!». Педагоги закладу стали учасниками майстер-класу «Світ дитини», тренінгу цілепокладання «Вчимося досягати мети!» та відвідали групову консультацію на тему «Як допомогти дитині у виборі професії». Щодня в кабінеті практичного психолога для педагогів проводились заняття по збереженню психічного здоров’я.

Протягом цих днів були проведені такі заходи: заняття-тренінг для батьків: «Як уберегти найцінніше – життя дитини» та анкетування для старшокласників «Карта інтересів».

«Секрети успіху» - тема четвертого дня Тижня В рамках цієї теми були підготовлені такі заходи: заняття-тренінг для дітей старшого шкільного віку «Ефективне спілкування», групова консультація для педагогів – «Конфлікт – загроза чи можливість?», лекція для батьків – «Секрети успішного спілкування з дитиною».

Протягом Тижня діти та дорослі задавали питання психологу, жартували та писали один одному побажання, залишаючи свої листи в «Пошті довіри».

Останній день Тижня психології пройшов під девізом «Святкуємо разом» та був присвячений підведенню підсумків Тижня та створенню колективного колажу «Тиждень психології – свято душі!» Неодмінними супутниками творчого процесу були гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Тиждень психології став справжнім святом для душі.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 8?

^Вгору