ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Творимо себе — творимо Україну!

03.06.2016

1 червня лідери учнівського самоврядування та переможці учнівських олімпіад, конкурсів з різних куточків Сумщини відвідали Всеукраїнський форум «Діти змінюють світ», що проходив у місті Київ.

У тематичних групах діти обговорювали питання, як школа може навчити свободи; чи можна в школі навчитись дружби; яку найважливішу мудрість має винести школяр з української школи; як може школа допомогти любити життя – бути проактивним і небайдужим українцем.

Під час роботи форуму учні зустрілися з Президентом України. Діти представили Петру Порошенку своє бачення і пропозиції розвитку по кожному з напрямів, бачення їх майбутнього та майбутнього України. Зокрема, які зміни потрібні у навчальному процесі, аби кожна дитина почувалася в школі комфортно, запропонували своєрідний рейтинг вчителів, що складався б на основі досягнень їхніх учнів, результатів ЗНО. Учасники дискусій також висловилися за необхідність надання можливості учням самостійно формувати програму навчання залежно від потреби для подальшого навчання. Порушувалося й питання збільшення ролі та повноважень учнівського самоврядування. Водночас діти виступали за зближення учнів і вчителів в освітньому процесі – вчитель має бути більше другом і наставником, сприяти розвитку особистостей і підтримувати лідерський рух. Міжнародний день захисту дітейбув надзвичайно цікавим і насиченим, багатим на зустрічі.

2 червня учасники форуму ознайомилися з системою роботи Української академія лідерства.

Академія лідерства – це новий формат навчання для випускників середніх шкіл, що триває 10 місяців і будується на поєднанні елементів фізичного, академічного і духовного виховання і вдосконалення. Завдання Академії – відібрати молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дати найкращу підготовку, інструменти для розвитку, що дозволять розкрити себе, обрати свій шлях і в майбутньому практикувати відповідальне лідерство на благо своєї країни. Для учасників форуму провели квести, тренінги, ігрові програми. Надзвичайно цікаво пройшла дискусія «Діти і дорослі говорять нарівних» за участю Уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби. Кульмінацією дня була зустріч з Блаженнішим Любомиром Гузаром. Діти говорили з Блаженнішим про навчання, дружбу, честь, віру в Бога, майбутнє українців. Любомир Гузар закликав молоде покоління свідомо працювати над собою, щоб подолати труднощі і стати на шлях розвитку, вчитися виховувати себе, вчитися розуміти народ.

Учасники форуму повернулися на Сумщину з цікавими ідеями, пропозиціями та ініціативами.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 9 й 5.

^Вгору