ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Український сувенір

30.01.2015

З 10 по 20 січня 2015 року відбулася обласна виставка-конкурс «Український сувенір». Виставка налічує 250 художніх творів декоративно-ужиткового мистецтва.

Сувеніри, створені руками юних майстрів народних ремесел, вихованців гуртків позашкільних закладів області, поєднують в собі красу народного мистецтва, майстерність, винахідливість і гумор.

Конкурс проводився в номінаціях: різдвяний янгол, народна іграшка, художні вироби з рослинного матеріалу, кераміка, художні вироби з тканини.

При визначенні переможців журі враховувало органічне поєднання національних художніх традицій і сучасних тенденцій формотворення, індивідуальність творчого почерку, емоційність образу.

Надзвичайно енергетично позитивні роботи представлені в номінації «Різдвяний янгол». Юні майстри виготовляли янголів з бісеру, тканини, соломи, зображували їх на склі та витинали з паперу. Робота «Будинок янголів» вихованки Тростянецького палацу дітей та юнацтва Давидової Дар’ї вражає простотою та винахідливістю виконання. Витонченість плетіння «Янгола-охоронця дитячих сердець» Крамської Аліни, вихованки Лебединського центру позашкільної освіти, додає відвідувачам виставки романтичного настрою.

Високий рівень майстерності демонструють учасники цьогорічної виставки в номінації «Народна лялька».

Журі відзначило дотримання вимог у виконанні та декоруванні ляльок з використанням української символіки. Ляльки, Скибенко Юлії, вихованки Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості, виготовлені з полотна білого кольору та декоровані елементами вишивки нитками, бісером, прикрашені стрічками, намистом. А вихованка Глухівського міського центру позашкільної освіти Козлова Дарина для виготовлення «Ляльки-ведунки» використала стародавні зразки рушників і тканини, що зберігалися в родині, декорувала свою ляльку елементами гачкового плетіння, тасьмою та бісером.

Великий інтерес у відвідувачів виставки викликали рухливі іграшки з деревини, виготовлені вихованцем Недригайлівського районного будинку дитячої та юнацької творчості Ніштенко Владиславом. Одна із робіт «Ведмідь за обідом» була відібрана для участі у Всеукраїнській виставці-конкурсі «Український сувенір».

На часі юні майстри Сумщини готуються до участі в обласному конкурсі творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 9 й 7.

^Вгору