ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Ура! Канікули!

10.07.2015

Активно і весело проходять літні канікули для вихованців фізкультурно-спортивного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

З 8 по 21 червня юні спортсмени провели час серед мальовничої природи у пересувному загоні «Меридіан» оздоровчого профільного мовного табору «Веселковий двір». Вихованців туристичних гуртків та гуртків зі спортивного орієнтування здійснили безліч цікавих екскурсій та подорожей: до Зеленогайського археологічного комплексу, до музею А.П. Чехова, до с. Піщане. Під час першої оздоровчої зміни вихованці туристичних гуртків середньої та старшої вікових груп здійснили пішохідний похід по Сумській області та водний похід по Пслу, а вихованці гуртків зі спортивного орієнтування взяли участь у Всеукраїнських відкритих змаганнях «СКІФ», що відбулися біля с. Могриця.

ІІ оздоровча зміна в таборі «Веселковий двір» (24.06-07.07) для юних туристів була сповнена враженнями від відвідувань театру юного глядача, Сумського національного аграрного університету, Сумського кадетського корпусу, Сумського дендропарку ім. І.О.Асмолова, дитячого парку «Казка» та міського парку ім. Кожедуба, пішохідних прогулянок вулицями рідного міста тощо. Вихованці з великим задоволенням взяли участь у різноманітних змаганнях і конкурсах: «Влучний кидок», «Ерудит», шашковому турнірі, конкурсі поробок, змаганні зі спортивного орієнтування, а також у розважально-ігрових програмах «Свято індіанців» та «Свято Івана Купала». Під час табірної зміни юні туристи відпрацьовували навички зі спортивного орієнтування та техніки туризму в парках і лісах, що давало можливість насолодитися красою природи.

Літо для вихованців фізкультурно-спортивного відділу є часом підсумкових змагань. Так, 25-29 червня 2015 року в м. Лубни Полтавської області вихованці гуртка «Радіопеленгація» (керівники Пугач М.І.) взяли участь у Чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації.

В особистому заліку золоту медаль у групі Ж-19 здобула Пугач Марія. Срібним призером у групі Ч-19 став Довгопол Ростислав. В командних змаганнях дівчата стали чемпіонами в групі Ж-19, а хлопці посіли третє місце в групі Ч-19. За результатами змагань Довгопол Ростислав включений до складу збірної України для участі в Чемпіонаті Європи, що відбудеться 16-20 серпня 2015 року в Чехії.

З 26 червня по 3 липня 2015 року вихованці гуртка «Спортивне орієнтування» (керівник троян Н.Г.) взяли участь у Командному чемпіонаті України зі спортивного орієнтування, що відбувся в с. Терентіївка Полтавської області. Кращі результати показали Нестеренко Максим, який зайняв ІІ місце на середній дистанції, Голуб Анна та Ткаченко Костянтин – І місце в естафеті Мікс -12 та Купиро Катерина – ІІ місце на середній та ІІІ місце на короткій дистанціях.

З 5 по 12 липня команди Сумської області, в складі якої вихованці фізкультурно-спортивного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, беруть участь у Чемпіонатах України серед юніорів з пішохідного та велосипедного туризму в с. Оріховиця (Ужгородський район, Закарпатська область).

Літо – пора походів та подорожей. Наприкінці липня та серпня юні спортсмени планують здійснити нові незабутні пішохідні, водні та велосипедні походи рідним краєм та Україною.

Усі фото...

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 5 + 4.

^Вгору