ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Відбулася навчальна сесія для слухачів І року навчання Сумського терторіального відділення Малої академії наук України

21.09.2015

18-19 вересня 2015 року відбулася навчальна сесія для учнів-членів І року навчання (9 класів) Сумського територіального відділення Малої академії наук України, які займаються у відділеннях фізики і астрономії, математики, економіки, технічних та інформаційних наук.

Навчальну сесію проводили викладачі вищих навчальних закладів та співробітники Інституту прикладної фізики Національної академії наук України. Заняття проходили на базі Сумського державного університету та Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

З вітальним словом виступили директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Тихенко Лариса Володимирівна та завідуюча дослідницько-експериментальним відділом Герасименко Оксана Валеріївна.

У навчальній сесії взяли участь 42 учасника, серед них – 37 слухачів та 5 викладачів. Свої школи представили учні шкіл м. Суми, зокрема ССШ №2, ССШ №7, ССШ №9, ССШ №10, ССШ №15, ССШ №17, ЗОШ №23, ЗОШ №27, Свято-Миколаївської школи.

Під час проведення лекційних та практичних занять наукові консультанти плідно працювали з майбутніми науковцями.

Тихенко Лариса Володимирівна – кандидат педагогічних наук, доцент, директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддюю Провела з юними науковцями тренінг «Творчість – шлях до успіху».

Ячменьов Володимир Олександрович – кандидат фізико-математичних наук, доцент; працював з учасниками на секції математики.

Лопаткін Роман Юрійович – кандидат фізико-математичних наук, доцент Інституту прикладної фізики НАН України; на заняттях запропонував юним науковцям новини в галузі техніки та провів лекційні і практичні заняття.

Нефедченко Василь Федорович – викладач Сумського державного університету, провів лекційні та практичні заняття з фізики.

Ємельяненко Вікторія Володимирівна – викладач Сумського державного університету, провела лекційні та практичні заняття з інформаційних наук.

Сотник Ірина Миколаївна – доктор економічних наук, професор кафедри економіки та бізнес-адміністрування СумДУ.

Слухачі виконали контрольні роботи з базових дисциплін і мали нагоду отримати від викладачів консультації щодо написання та оформлення науково-дослідницьких робіт.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 8.

^Вгору