ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Хто не знає минулого, не має майбутнього

26.04.2016

23 квітня вихованці гуртків "Історичне краєзнавство" та "Туристсько-краєзнавчий" обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю під керівництвом Сиротенка В. В. та Зякуна О. С. взяли участь в екскурсійній подорожі до м. Путивль.

В екскурсійну програму були включені такі об'єкти:

1. Спасо-Преображенський собор, побудований в 1717 році, з одним з найстаріших іконостасів Лівобережної України. Собор має три престоли: Введення Пресвятої Богородиці, архангела Михаїла і власне Преображення Господнього.

2. Краєзнавчий музей, де гуртківці змогли дізнатися про історичне минуле Путивля. Найбільше запам'яталися такі факти: Путивль відвідували Б. Хмельницький, І. Мазепа; на заводі Міклашевського було зроблено фарфоровий іконостас для Покровської церкви, окремий зал виділений для показу популяризації "Слова о полку Ігоревім", а також чудові діорами заснування Путивля.

3. Нікольська горка, на якій з давніх-давен стояв храм Миколая Чудотворця в якому в ХVІІ ст. знаходився жіночий монастир, в 50-х рр. зруйнований, а на його місці встановили пам'ятник Сидору Ковпаку.

4. Городок. На цьому пагорбі ми змогли побачити пам'ятний хрест на братській могилі, що встановлений на честь захисників Путивля, які захищали місто у 1239 році, а також пам'ятник Ярославні.

5. Мовчанський монастир. Найбільше запам'яталась таємна кімната в якій у 1605 рокі ховався Лжедмітрій І, чудова архітектура, напівзруйновані фрески.

6. Спадщанский ліс. Тут гуртківці відвідали музей партизанської слави та музей військової техніки під відкритим небом, з захопленням прослухали екскурсію про різновиди літаків і танків.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 5 й 3.

^Вгору