ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

З любов’ю до Батьківщини в Європейській спільноті

13.10.2016

Саме таку назву мала перша Міжнародна дитяча туристична виставка, яка проходила 5-7 жовтня у місті Дніпро. ЇЇ учасниками стали делегації з шістнадцяти областей України. Сумщину представляли вихованці гуртка «Юний краєзнавець» Палацу дітей та юнацтва (керівник Е.А.Омельчук) Скребець Євгенія та Олійник Микола. Організаторами виставки – Український державний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді та Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький центр міжнародного співробітництва. Головною метою заходу було ознайомлення з кращим досвідом роботи навчальних закладів в сфері освітнього туризму, налагодження співробітництва, організації обмінів в рамках спільних проектів. Учасники виставки мали підготувати відеоролик з інформацією про регіон, який вони представляють, один з розроблених власних екскурсійних маршрутів та презентувати його відповідно до програми. Кожна делегація отримала виставкове місце, яке необхідно було оформити власним матеріалами, що відповідають тематичній направленості заходу: візитівками, буклетами, рекламними матеріалами, сувенірами, дисками, календарями, книгами, прапорцями тощо. Із великим задоволенням діти розповідали про свої регіони, обмінювалися рекламною продукцією.

Організатори виставки попіклувалися і про насичену культурно-дозвіллєву програму. Сподобалися всім такі заходи, як вечірній квест по території Центру, інноваційних захід «Жива бібліотека», у ході якого учасники виставки зустрілися із студентами із Зімбабве, Туркменістану, Узбекистану, Анголи, Китаю, В’єтнаму, Гани, які навчаються у дніпропетровських вишах. У ході програми виставки делегації відвідали Дніпропетровський гірничий університет, музей мінералів. А ще вразили всіх екскурсії до до музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та Музею громадянського подвигу Дніпропетровщини в подіях АТО.

Третього дня у приміщенні Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбулося підведення підсумків виставки. Усі учасники та керівники делегацій отримали пам’ятну сувенірну продукцію та були нагороджені грамотами у певних номінаціях. Відеофільм тростянчан був відзначений у номінації «Найоригінальніший зміст та запрошення до регіону». Це висока оцінка роботи юних краєзнавців Палацу дітей та юнацтва, а також вихованців гуртка «Дитяче телебачення», які створили відеофільм на основі їхніх досліджень.

До зустрічі, Дніпро, у 2017 році!!!

Омельчук Е.А.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 7 + 4.

^Вгору