ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Засідання обласного методичного об’єднання педагогів закладів позашкільної освіти, які працюють з дітьми старшого дошкільного і молодшого шкільного віку

19.04.2024

18 квітня 2024 року на базі Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Сумської міської ради відбулося засідання обласного методичного об’єднання педагогів закладів позашкільної освіти, які працюють з дітьми старшого дошкільного і молодшого шкільного віку за темою «Педагогіка партнерства й формування сучасних компетентностей дітей в закладі позашкільної освіти». Участь у методико-педагогічному заході у змішаному форматі взяли понад 75 педагогів закладів позашкільної освіти Сумської області.

Директор Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Сумської міської ради Харламова Людмила Миколаївна ознайомила присутніх

з системою роботи Центру, наголосивши на тому, що педагогіка партнерства є якісно новим рівнем узаємовідносин між учасниками освітнього процесу.

Завідувач відділу екології та краєзнавства Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Сумської міської ради Бур’ян Олена Миколаївна розповіла про об’єднання зусиль педагогів і батьків для виховання та розвитку дітей у клубі мами і дитини «Грайлик», до якого долучаються діти 3-4 років та їх батьки.

Сучасні форми налагодження партнерських стосунків педагогів і батьків у школі раннього розвитку дитини «Журавлик» презентувала Міготіна Людмила Григорівна, методист Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Сумської міської ради, яка є координатором школи й опікується організацією освітнього процесу з дітьми 4-6 років.

Акіменко Віта Миколаївна, завідувач відділу квітникарства, керівник школи розвитку і творчості «Барвінок» Центру еколого-натуралістичної творчості Сумської міської ради ознайомила з особливостями організації освітнього процесу дітей молодшого шкільного віку у школі розвитку «Барвінок».

Ефективні форми співпраці з батьками вихованців у дитячому творчому об’єднанні «Кіндерклуб» Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю» презентували Несвіт Світлана Олександрівна та Огнєва Світлана Василівна.

Савченко Світлана Олександрівна, керівник гуртків образотворчого мистецтва Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю поділилася досвідом роботи щодо застосуванням Аrt-технологій у взаємодії з батьками вихованців у закладі позашкільної освіти.

Цікавими були вправи на розвиток комунікації і партнерської взаємодії під час освітнього коучінгу, який провела для учасників методичного об’єднання практичний психолог Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Сумської міської ради Кушнірчук Ірина Вікторівна.

Марченко Юлія Володимирівна, методист Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, керівник обласного методичного об’єднання, наголосила на важливості взаємодії педагогів і родини у становленні ключових компетентностей дітей у закладах позашкільної освіти.

У співпраці з батьками вихованців ефективно працюємо!

Успішне майбутнє України разом моделюємо!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 3?

^Вгору