ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ

04.04.2018

Перші квіти після тривалої зими приносять величезну втіху для душі. Прогулянка в природу  навесні – просто спокуса. Руки так і тягнуться до квітів… Але не поспішайте рвати це чудо!

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини.

Зірвали стеблину з трьома первоцвітами, а це означає, що загинуло 45 – 60 насінин. Як наслідок – відсутність нових рослин. Для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7 – 8 років. Сам процес проростання насіння – тривалий і складний.

З метою збереження квітів-первоцвітів вихованці еколого-натуралістичного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю  традиційно в березні долучилися до Всеукраїнської екологічної акції “Первоцвіт”. Для них проведено тематичні заняття «Збережемо первоцвіти», майстер-класи з виготовлення штучних квітів, тематичні бесіди.

Вихованці гуртків звернулися до батьків і однокласників із закликом:

«Не знищуйте квіти! Квітка у вазі – полонянка, яка приречена на загибель. Хай квіти тішать око, серце і душу всіх, хто завітає до лісу!»

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 6 й 4.

^Вгору