ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Зимові канікули

25.01.2013

З метою організації змістовного дозвілля вихованців творчих учнівських об’єднань еколого-натуралістичного відділу СОЦПО та РТМ під час зимових канікул було проведено різноманітні пізнавально-розважальні програми, майстер-класи, конкурси, акції. До заходів, передбачених планом зимових канікул було залучено понад 200 вихованців творчих учнівських об’єднань відділу.

29 грудня вихованці школи раннього творчого розвитку «Сонечко» відправилися в «Зимову подорож» разом з казковими героями: Чарівницею Зимою, веселими Клоунами, символом нового року Мудрою Змійкою, Дідом Морозом і Снігуронькою. Не обійшлося і без витівок Баби Яги, але дружба, веселий сміх і святковий настрій допомогли здолати всі перешкоди, засвітити новорічну ялинку і отримати солодкі подарунки від Діда Мороза. На святкових ранках були присутні вихованці 1 та 2 років навчання та їх батьки.

Для старших вихованців творчих учнівських об’єднань відділу було проведено конкурсно-розважальну новорічну програму «Лицарі доброго настрою». В залі панувала святкова атмосфера, лунав веселий сміх. Хлопці перетворилися на справжніх лицарів, а дівчата на принцес.

Усі бажаючі мали змогу виготовити новорічні листівки та прикраси під час майстер-класу. Діти порадували своїх близьких власноруч виготовленими листівками та прикрасили оселю оригінальними святковими прикрасами.

30 грудня було заплановано конкурс снігових скульптур. Але зважаючи на несприятливі погодні умови, вихованцям було запропоновано взяти участь у конкурсі малюнків «Зимові фантазії» та розважальній програмі «Зимові пригоди».

2 січня 2013 року в еколого-натуралістичному відділі проходив природоохоронний захід «Годівничка». Вихованцями відділу були виготовлені годівнички напівзакритого типу. Під час підгодівлі птахів використовувалися найрізноманітніші корми: просо, пшоно, крихти білого хліба, овес, насіння соняшника. По закінченню його учасники смакували чай на травах.

Для вихованців та їх батьків були проведені майстер-клас з виготовлення різдвяних прикрас, янголів з солоного тіста та різдвяної зірки.

Справжнє свято для вихованців відділу влаштували вихованці дитячого театру «Шпаківня». Діти з радістю переглянули виставу «Снігуронька» і взяли участь у веселих конкурсах разом з Дідом Морозом і Снігуронькою.

Цікавими для дітей були пізнавально-розважальні програми «Новий рік крокує планетою» та «Новорічний калейдоскоп». З традиціями святкування різдвяно-новорічних свят в Англії ознайомилися вихованці під час виховного заходу «Дощ, парасолька, я і ти, Англія кличе у гості прийди».

Під час зимових канікул велика увага приділялася зміцненню і збереженню здоров'я вихованців. Щодня для всіх бажаючих працювала фітовітальня – діти мали змогу продегустувати трав’яний чай та більше дізнатися про цілющі властивості лікарських рослин. Були проведені виховні заходи «Здоровим бути модно» та «Профілактика шкідливих звичок». Слід зазначити, що більшість заходів під час зимових канікул відбувалися на свіжому повітрі.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 8?

^Вгору