ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Знай наших

04.10.2017

Сумчанам аплодувала Барселона

Народний художній колектив України дизайн-студія «ART'elь moda» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю тріумфально виступив на «UKRANIA FEST», що проходив 15-17 вересня 2017 року під патронатом Генерального консульства України в Барселоні, Української асоціація «Джерело»в Іспанії. Колекції "Вільний птах" і "Солоха", створені на основі українських етнографічних мотивів, підкорили серця іспанської публіки.

До Іспанії прибуло більше сотні артистів, художників, дизайнерів, аніматорів і народних майстрів з різних куточків України.

Сумську область на фестивалі українського мистецтва в містах Барселона і Ллорет-де-Мар представляв Народний художній колектив дизайн-студія «ART'elь moda».

Фестивальна палітра включала концерти, ярмарки, шаховий турнір, ходи, дефіле, майстер-класи зустрічі та неформальне спілкування з жителями курортних містечок Іспанії. Численні презентації та зустрічі засвідчили: в Іспанії багато наших друзів, які підтримують українців у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Кожен фестивальний день був незабутнім і пам'ятним. Колектив представив авторські колекції "Вільний птах" і "Солоха". Також вихованки успішно презентували моделі відомого українського дизайнера одягу Лідії ЛУЩИК з її колекції «Дранка-вишиванка» і пройшли в українських етнічних костюмах вулицями середземноморського курортного містечка Ллорет-де-Мар, де відбулося відкриття фестивалю.

По маршруту проходження до Барселоні учасники колективу відвідали відомі європейські міста Верони, Ніцци, Канн, Венеції, де ознайомилися з культурними традиціями, історичними пам'ятками, міською інфраструктурою.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 6 + 9.

^Вгору