ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ІІ етап навчання педагогів закладів позашкільної освіти області у межах обласної STEM-школи

24.02.2023

Сумським обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю у співпраці з Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти 22-23 лютого 2023 року проведено ІІ етап навчання педагогів закладів позашкільної освіти області у межах обласної STEM-школи. Програмою практичного модуля школи було передбачено презентацію інтерактивних освітніх продуктів, розроблених педагогами за допомогою інтернет-ресурсів для реалізації STEM-орієнтованого навчання.

У перший день роботи школи програмою було передбачено проведення онлайн-конференції.

З мотиваційним словом до учасників STEM-школи звернувся Сергій Грицай, т.в.о. ректора СОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, координатор STEM-освіти в області, який наголосив на важливості регіональної педагогічної співпраці щодо вирішення впровадження освітніх STEM-інновацій. Також окреслив перспективи діяльності, анонсуючи проведення нових обласних STEM-конкурсів.

Про освітнє STEM-орієнтоване середовище: реалії сьогодення, досвід створення, перспективи розвитку мова йшла у виступі Світлани Коди, кандидата педагогічних наук доцент кафедри, керівника науково-дослідної лабораторії STEM-освіти СОІППО, яка презентувала діяльність з упровадження STEM-освіти в області та підкреслила важливу роль позашкільної освіти у створенні єдиного STEM-простору.

Перспективи упровадження STEAM-орієнтованого навчання в закладах позашкільної освіти висвітлила спікер і модератор заходу Вікторія Заярна, заступник директора з навчально-виховної роботи СОЦПО та РТМ, кандидат педагогічних наук.

Про STEM-освіту як невід’ємну складову й засіб популяризації діяльності гуртків науково-технічного напряму у виступі наголосив Сергій Статівка, завідувач науково-технічного відділу СОЦПО та РТМ. Було наведено практичні приклади інтеграції різних профілей технічного напряму в освітній діяльності гурктів початкового рівня.

На актуальності здоров’язбережувальних STEAM-технології в освітньому процесі закладів позашкільної освіти наголошено у виступі Кристини Перетятько, завідувачки гуманітарно-оздоровчого відділу СОЦПО та РТМ, яка навела приклади реалізації інтегрованих форм освітньої діяльності в очному форматі.

Досвід розроблення веб-квестів як форми реалізації дистанційного STEM-навчання в закладі позашкільної освіти презентувала Інна Ковальова, методист Лебединського центру позашкільної освіти.

Надія Бойко, методист СОЦПО та РТМ, презентувала Google-сайт як інструмент проведення масового заходу в дистанційному форматі в умовах закладу позашкільної освіти (на прикладі Обласного експедиційно-польового збору команд юних екологів).

Технологію створення інтегрованих освітніх продуктів на платформі онлайн-конструктор LearningApps представила учасникам школи Олійник Наталія Вікторівна, керівник гуртка Сумського ОЦПО та РТМ

У другий день роботи в асинхронному форматі учасники школи самостійно ознайомилися із інтерактивними освітніми продуктами, розробленими педагогами за допомогою інтернет-ресурсів для реалізації STEM-орієнтованого навчання.

Подальша діяльність учасників обласної STEM-школи передбачає підготовку до участі в обласному фестивалі STEM-ідей у квітні 2023 р., а також участі в інших регіональних STEM-ініціативах.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 3 і 4?

^Вгору