ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

До Дня Гідності та Свободи

22.11.2016

21 листопада – день, що змінив свідомість українців і став початком Революції Гідності. Три роки тому сотні нескорених, переважно українська, патріотична молодь, вперше вийшла на Майдан.

Долучилися до відзначення Дня Гідності та Свободи вихованці гуртка «Юні краєзнавці» з метою вшанування пам’яті людей, які дарують мир, добробут і змогу навчатися під мирним небом.

Гуртківці відвідали музей «Історії військових конфліктів ХХ-ХХІ ст.» на базі Сумської спеціалізованої школи I-III ступенів №9, в якому почерпнули інформацію про наймасштабніший протест українців за часів сучасної історії, про події, які неможливо переоцінити, що сприяли пробудженню свідомості суспільства.

У музейній кімнаті екскурсовод повідала учням про участь Сергія Табали – випускника школи у Революції гідності та АТО, який загинув 6 листопада 2014 року від артилерійського снаряду 100-мм протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра» під час штурму російськими бойовиками диспетчерської вежі в аеропорту Донецька. 21 листопада 2016 року Президентом України Сергію Табалі було присвоєно (посмертно) звання Героя України.

Відбувся перегляд художніх і документальних фільмів, що відображають український вимір подій Революції Гідності.

Героїв України, які відстоювали свою та державну гідність під час революції, наших захисників, які боронять сьогодні кордони України на сході, вшанували хвилиною мовчання.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 9.

^Вгору